avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil 6 luni

Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal asupra copilului?
1. Poate sa vina oricand sa ia copilul? Se impun niste zile fixe din luna cand poate vizita copilul?
2. Are dreptul sa plece cu copilul din localitate fara acordul mamei?
3. Daca parintii divorteaza la notar si tatal este de acord, mama poate cere ca tatal sa viziteze copilul doar in prezenta ei? Daca tatal se razgandeste, intelegerea de la notar se poate anula?
4. Daca tatal nu este de acord cu cerinta mamei de a vizita copilul doar in prezenta acesteia, mama poate obtine acest lucru in instanta, avand in vedere varsta copilului? Mentionez ca tatal nu este violent, alcoolic etc. (nu reperezinta un pericol pentru copil)
Va rog frumos, puteti sa-mi raspundeti la toate aceste intrebari? Mentionez ca tatal a parasit domiciliul conjugal pentru a lucra in alta localitate, unde a inceput o alta relatie.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:19, 27 Octombrie 2014
Sincer, nici in instanta nu cred ca ati obtine vizitarea copilului in prezenta dvs. Tatal poate obtine program de vizita de 2-3 ore fara prezenta dvs la aceasta varsta si, pana se termina procesul (1-2 ani) poate obtine sa ia copilul acasa la dumnealui.
Nu e nici o trauma daca il scoate tata in parc fara mama, iar daca insistati atat de mult pe prezenta dvs la varsta asta puneti temelii solide pentru traume la varsta la care tatal va obtine sa ia copilul la domiciliul lui peste noapte. Asa ca mai bine il lasati cate 1-2-3 ore singur cu tata acum si il cunoaste si copilul pe tata si tata pe copil si nu ii creati copilului probleme mult mai mari mai tarziu.

Tatal poate parasi localitatea fara acordul dvs la fel cum si dvs puteti parasi localitatea cu copilul fara acordul tatalui.

Cel mai bine v-ati pune de acord si ati divorta la notar (sincer, nu inteleg de ce dl Lascoschi insista atat de mult sa va razboiti in instanta cand aveti toate premizele sa va intelegeti la notar sau la mediator). Bine si pt dvs si, mai ales, bine pentru copil.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Program de vizita eronat, sentinta definitiva! celentana26 celentana26 Buna! Sunt mama unui baietel de 2 ani jum, pe care l-am nascut in Spania. Cand avea tatal lui 4 luni jum am fost nevoita sa parasesc domiciuliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Cristina Gabriela30 Cristina Gabriela30 Buna ziua. As dori sa divortez de sotul meu, amiabil la notar. Avem un copil minor in varsta de 1 an. In principiu ne intelegem pentru partajul bunurilor, e de ... (vezi toată discuția)