avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

PROGRAM VIZITA MINOR
Dupa o hotarare definitiva, daca parintele necustodian(mama) nu a solicitat program de vizita , care va fi programul de vizita ? este stabilit direct de Instanta ? care sunt criteriile avand in vedere ca aceasta(mama) daca i se permite vizitarea si luarea minorului la domiciliul acesteia cateva zile , aduce minorul inapoi dupa bunul plac !?
Buna ziua,
Daca nu s-a stabilit un program de vizitare atunci se prezuma ca parintii SE INTELEG CIVILIZAT asupra acestuia.
Daca nu reusesc sa se inteleaga se va merge la instanta solicitand stabilirea unui astfel de program.
Programul de vizita se stabileste de catre instanta la solicitarea parintelui nerezident in general 2 week-enduri pe luna de vineri pana duminica ,in timpul vacantei de iarna o saptamana,vacanta de vara 2 saptamani .Depinde bineinteles si de varsta minorului,daca parintii locuiesc in localitati diferite etc,Programul poate sa fie stabilit si amiabil de catre parinti la mediator sau printr-o conventie notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a respecta programul de vizita cristinahogye cristinahogye 1. Exista baza legala pentru a solicita in instanta obligarea parintelui nerezident sa respecte programul de vizita? 2. Exista baza legala pentru a solicita ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori lilimunteanu lilimunteanu Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot ... (vezi toată discuția)
Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)