avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate ellacons

Activitate ellacons

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un apartament si, dupa multe cautari, am gasit unul care raspunde cerintelor mele, dar, din pacate, am aflat ca, initial, acest apartament a avut si o camara, pe care proprietarul (vanzatorul) a desfiintat-o fara vreo aprobare din partea autoritatilor, cu scopul de a mari supraf. bucatariei. Intrucat ma tem ca voi avea probleme dupa achizitionarea apartamentului (cand bugetul meu va fi pe minus), va rog sa ma ajutati cu cateva precizari/sfaturi privind riscurile pe care le-ar presupune achizitionarea unui apartament care a suferit modificari fara autorizatie si ce ar trebui facut pentru evitarea eventualelor riscuri sau pentru intrarea in legalitate.

Multumesc anticipat
Multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde.
Am citit in presa diverse articole referitoare la data la care devine obligatorie asigurarea locuintelor, dar informatiile par contradictorii. Intrucat am o casa batraneasca la tara (care nu cred ca valoreaza 10000 euro!), va rog sa ma ajutati sa aflu data de la care am obligatia de a asigura aceasta casa.

Va multumesc
Va multumesc.
Buna ziua,

Va multumesc pentru sfaturi si pentru operativitate. Speram sa pot ocoli actiunea in constatare, deoarece presupun ca ma va costa mai mult decat daca as cumpara un alt teren in localitatea respectiva (cu putin noroc, pot gasi teren cu 3-4 euro/mp). Pe de alta parte, sunt interesata sa obtin dreptul de proprietate asupra terenului cumparat de tatal meu, deoarece curtea casei pe care am mostenit-o este mica, iar terenul se afla in prelungirea curtii.
Mii de multumiri pentru amabilitatea cu care mi-ati raspuns.

Va doresc o zi buna!
In anul 1992, tatal meu a cumparat un teren intravilan (500 m.p.), situat in prelungirea curtii casei in care locuia, in baza unei chitante semnata, in fata secretarului primariei comunei in care se afla terenul (are si stampila primariei), de catre vanzator (acesta mostenise terenul de la tatal sau), cumparator (tatal meu) si 4 martori. In acest document, vanzatorul declara ca imputerniceste Comisia comunala de aplicare a Legii 18/1991 sa treaca ca proprietar pe tatal meu. De asemenea, in chitanta se precizeaza ca acest document este valabil « ca si act de vanzare-cumparare ».
Intre timp, atat tatal meu (cumparatorul), cat si vanzatorul au decedat, iar terenul nu a fost revendicat, pana in prezent, de vreun mostenitor al vanzatorului (de altfel, cei din localitate nici nu stiu daca vanzatorul are mostenitori). Intrucat m-am decis sa consolidez casa parinteasca pe care o mostenesc de la tatal meu, doresc sa clarific si dreptul de proprietate al terenului cumparat de tatal meu in baza chitantei mentionate mai sus. In acest scop, va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi privind modalitatea/modalitatile in care as putea obtine, in calitate de mostenitor al tatalui meu, dreptul de proprietate si asupra acestui teren.

Va multumesc anticipat.