avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie a locuintelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie a locuintelor

Am citit in presa diverse articole referitoare la data la care devine obligatorie asigurarea locuintelor, dar informatiile par contradictorii. Intrucat am o casa batraneasca la tara (care nu cred ca valoreaza 10000 euro!), va rog sa ma ajutati sa aflu data de la care am obligatia de a asigura aceasta casa.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ellacons , utilizator 07:08, 2 Iulie 2010
Valoreaza sau nu, Guv. a evaluat-o deja la 10.000E si va costa 10E/an asigurarea.
Felicitari =D> nu merita??
Cat despre data-start:

- Incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prin care se constata constituirea sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile prezentei legi, toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora, inregistrate in evidentele organelor fiscale.
Cat despre CSA...iata ultimile noutati(cam vechi restul e tacere)
[ link extern ]
Deocamdata nu s-a hotarat data exacta/obligatorie, de la care va mai fi si un termen de "executie".
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
nucu$, utilizator
Multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea caselor, emanuellen emanuellen Buna ziua,referitor la legea de a asigura apartamentele si casele care devine obligatorie in 2009..as dori sa-mi spuneti cei cum sint si eu de exemplu locuesc ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei! un roman un roman Bine v-am regasit ! Astazi 13.o7.2011, vine o stire interesanta .Primariile nu pot amenda persoanele care nu au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei ... (vezi toată discuția)