avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Activitate floare _de_ colt

Activitate floare _de_ colt

Degeaba ma luati pe mine la rost"ati citit postul?" ca problema ramane,nu o rezolvati asa.
Pana la urma,toti avem probleme fel de fel.Da nu putem responsabiliza pe altii fara sa ne gandim care este partea noastra de "vina". Ce ne impiedica sa citim ce semnam?
Am incercat sa va dau solutii,nicidecum sa va irit.
-------------
Ø Persoana asigurată (salariatul) şi-a părăsit locul de muncă în mod voluntar;

Ø Angajatorul a încheiat contractul de muncă din cauza faptului că Asiguratul (salariatul) nu mai corespunde criteriilor impuse de poziţia pe care o ocupă, în acord cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii şi/ sau, dacă este cazul, cu alte dispoziţii speciale legale;
---------------
Asta ati scris dv.

Dupa perioada de proba,indiferent ca decideati sa plecati sau angajatorul a decis asta...tot la excludere va incadrati.
Asiguratorii vor profit,nu sunt casa de binefacere.Asigurarea are rolul de compensare a pagubelor.
In cazul asigurarii care acopera riscul de somaj ati aderat la clauzele formulate de catre asigurator.Bune sau rele. Nu exista posibilitatea de negociere.
Dar in momentul in care imprumutam bani de la banca este posibil sa primim oferta de asigurare ca si cand am fi obligati la incheierea unei asigurari.Au si ei un plan de realizat...
Sunt oameni care nu accepta ideea de asigurare si este alegerea lor.Nu voi scrie acum despre utilitatea unei asigurari.

Dar v-am intrebat un lucru simplu: unde scrie ca sunteti obligat la asigurare?Daca in contractul de credit nu este stipulat acest aspect,despre ce vorbim?
Daca vreti sa rezolvati problema,haideti sa lamurim acest aspect.


Va raspund si eu punctual:

1.Daca aveti o asigurare care acopera riscul de somaj ,prin faptul ca dupa perioada de proba angajatorul a decis sa spuna "nu"- va incadreaza la excluderi-nu ati corespuns criteriilor(scuze!).
2.Asigurarea de viata nu include riscul de somaj.Daca dv.spuneti ca aveti o asigurare de viata prin care este acoperit riscul de somaj,trebuie sa va cred.
3.Asigurarea de viata nu are treaba cu somajul,dupa parerea mea.
4.Daca in contractul de credit nu este stipulata obligativitatea unei asigurari, depuneti frumos o notificare prin care lamuriti lucrurile:renunt la asigurare!
5.Ce scrieti intre ghilimele nu ma lamureste,in sensul ca nu reiese faptul ca sunteti obligat la asigurare pt a obtine creditul.Ma rog,nu ati fost.
Ati fost de acord cu o asigurare dar nimeni nu va poate obliga sa ramaneti in acel contract.
6.Unde scrie negru pe alb ca banca a conditionat acordarea creditului de existenta unei asigurari?
Articolul de lege la care faceti trimitere se refera la perioada de proba. Imi este greu sa imi dau seama de situatie,in aceste conditii.
Scrieti despre doua produse de asigurare-asigurarea de viata nu are componenta despre care faceti vorbire.Nu are treaba cu somajul,nu acopera acest risc.Sau habar nu am de asigurari.:)
In ceea ce priveste asigurarea de viata,in mod normal lucrurile sunt simple:nu mai platiti,nu aveti calitatea de asigurat.
In cazul dv este important ce prevede contractul de credit,referitor la asigurare.Daca acel credit a fost conditionat de existenta unei asigurari si acest fapt este scris negru pe alb,atunci sunteti "condamnat" la asigurare.
ynocentta a scris:

Contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului,in vederea executarii hotararii judecatoresti
Daca OG nr. 5/2001 si OUG nr. 119/2007 au fost abrogate la data intrarii in vigoare a NCPC (art. 83 din Legea nr. 76/2012).,cum ati obtinut hotarare de recuperare creanta in temeiul OUG 119/2007 ?


@ynocentta,de ce credeti ca va pricepeti la toate?Ati scris numai prostii aici.:(

Hotararea trebuie legalizata.
Discuție Temei legal
O asociatie intercomunitara este beneficiarul unui serviciu dar nu isi onoreaza obligatia de plata.In componenta sa intra doua primarii.
Exista o cerere de chemare in judecata dar este posibil ca prestatorul de sevicii sa constate ca asociatia nu are bani in cont si nu va avea.
Doreste sa evite acest inconvenient solicitand obligarea celor doua primarii la plata sumei datorate.Exista temei legal pentru aceasta cerere?
Va multumesc!
Daca in acest moment aveti o asigurare facultativa,cu siguranta include si riscurile catastrofice(obligatorii).Este in regula,nu trebuie sa incheiati inca o asigurare.
Cand expira asigurarea lucrurile vor sta in felul urmator: legea obliga la incheierea unei asigurari care sa cuprinda riscurile catastrofice(cutremur,inundatii si alunecari de teren) si aceasta trebuie incheiata in primul rand.In respectiva polita nu pot fi incluse alte riscuri.
Daca doriti o asigurare care sa cuprinda alte riscuri,atunci incheiati o asigurare facultativa-practic,a doua asigurare.

Asigurarile pot fi facultative(la libera alegere a persoanei) sau prin efectul legii-asigurarile obligatorii.
In cazul masinii,suntem obisnuiti cu obligatoriu si facultativ.Adica asigurarea de raspundere civila auto si CASCO.



Puteti sa imi indicati articolul?
Sa nu citesc asa de mult.:(
ynocentta a scris:

Concret ce intelegeti "prin loc interzis"?
Partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiilor de proprietari



Vorbim despre balcon.In calculul suprafetei totale a apartamentului este inclus si acesta.Nu reprezinta parte comuna.
Pot sa va dau dreptate daca prezentati reglementarea legala.Unde scrie ceea ce afirmati?
Vreau sa le cer vecinilor bani sa imi repar balconul!

De unde putea sa stie? Spre exemplu,poate nu e pentru prima oara cand se desprinde tencuiala.
Cauzele naturale au propria lor definitie.In exemplul cu copacul,daca era batran si prezenta un risc,cineva avea obligatia sa il taie.

Nu acuz pe nimeni de rea intentie.Locuiesc la bloc si balconul meu necesita reparatii.Blocul nu este foarte vechi dar nici nu mai pot acum trage la raspundere constructorul-socialist!
Vreau sa spun un lucru simplu: avem si obligatii,in afara de drepturi.
Cand se intampla lucruri de acest gen este nevoie de dialog.
Dupa parerea mea,balconul nu intra la parti comune.Asadar,proprietarul apartamentului trebuie sa repare prejudiciul.
Nu stiu care sunt riscurile acoperite prin asigurarea pe care o detineti.Pot exista excluderi in situatia in care pagubele sunt datorate proastei intretineri a cladirii.

Daca in locul masinii se afla o persoana,nu stiu daca va ajuta referirea la "loc interzis".
Nu cred ca va ajuta nici in cazul masinii.Daca a parcat intr-un loc nepermis,nimeni si nimic nu va da dreptul sa provocati stricaciuni masinii.
Prejudiciul trebuie reparat.