Buna ziua,
am obtinut o hotarare favorabila privind recuperarea unei creante,conform OUG 119/2007 , ordonanta de plata ,in iunie 2011 insa nici pana in prezent nu am reusit sa incasez acea suma
Ce trebuie facut pentru a obliga debitorul sa plateasca ? Care e procedura ,tinand cont ca hotararea NU trebuie investita cu formula executorie ?
Contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului,in vederea executarii hotararii judecatoresti
Daca OG nr. 5/2001 si OUG nr. 119/2007 au fost abrogate la data intrarii in vigoare a NCPC (art. 83 din Legea nr. 76/2012).,cum ati obtinut hotarare de recuperare creanta in temeiul OUG 119/2007 ?
Hotararea am obtinut-o in 2011 , iar ptr executarea ei nu trebuie investita cu formula executorie
exista in termen de la data hotararii in care pot sesiza executorul judecatoresc ?
Conform art. 405 Cod procedura civila prescrierea termenului de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani. Termenul de prescriptie curge de la data la care s-a nascut dreptul de a cere executarea silita, respectiv data expirarii termenului dispus de instanta pentru ca debitorul sa faca plata.
Ba da, este necesara investirea cu formula executorie a ordonantei ce contine somatia de plata, se va achita o taxa judiciara de timbru de 2 lei pentru legalizare si una de 4 lei pentru investire.
Vedeti art. 376 alin 1 Cod proc civ, in vigoare de la 12.01.2007.
Oug 119/2007
ENGFULL
am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007
dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)