avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari obligatorii, asigurari facultative ......
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari obligatorii, asigurari facultative ......

Nu stiu daca stirea este reala, dar cineva m+a sunat si mi-a spus ca de la 1 septembrie, pe langa polita de asigurare facultativa, ar trebui sa inchei si o polita de asigurare PAD.
Cine ma poate obliga sa imi inchei si o asigurare obligatorie, daca am incheiat o asigurare facultativa (avand toate riscurile asigurate, inclusiv pe cele catastrofice).
Atata timp cat nu pot fi despagubita decat pentru o singura polita, cum as putea fi obligata sa inchei doua polite de asigurare. Asigurarea obligatorie ar trebui sa se adreseze celor care nu au incheiata nici o polita de asigurare si celor care nu sunt interesati sa+si asigure locuintele pentru toate riscurile. Sau .... am inteles eu gresit?
Va multumesc anticipat pentru interesul acordat acestui subiect? =D>
Cel mai recent răspuns: ioanasrl , utilizator 21:30, 5 Octombrie 2012
Un articol de azi: [ link extern ]
Multumesc foarte mult. Am citit articolul, care nu m-a lamurit prea mult. Daca eu am o asigurare facultativa la o societate care nu face parte din PAID, de ce ar trebui sa-mi fac si una obligatorie, cand - tot legea - spune ca nu poti fi despagubit pe 2 polite de asigurare concomitent. Aceasta propunere legislativa este un abuz care imi ingradeste dreptul meu ca cetatean de a alege.
Daca in acest moment aveti o asigurare facultativa,cu siguranta include si riscurile catastrofice(obligatorii).Este in regula,nu trebuie sa incheiati inca o asigurare.
Cand expira asigurarea lucrurile vor sta in felul urmator: legea obliga la incheierea unei asigurari care sa cuprinda riscurile catastrofice(cutremur,inundatii si alunecari de teren) si aceasta trebuie incheiata in primul rand.In respectiva polita nu pot fi incluse alte riscuri.
Daca doriti o asigurare care sa cuprinda alte riscuri,atunci incheiati o asigurare facultativa-practic,a doua asigurare.

Asigurarile pot fi facultative(la libera alegere a persoanei) sau prin efectul legii-asigurarile obligatorii.
In cazul masinii,suntem obisnuiti cu obligatoriu si facultativ.Adica asigurarea de raspundere civila auto si CASCO.



RCA este mai mult un fel de raspundere civila de la asigurarile de locuinte. Casco imi protejeaza in primul rand masina personala. De ce ar trebui sa-mi fac doua asigurari la locuinta, cand e atat de simplu: ori ai un PAD, ori ai una facultativa care sa includa si riscurile catastrofice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)