avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate codepointer

Activitate codepointer

Culmea ca atunci cica a fost de acord... probabil are ceva cu mine personal desi nu vad ce caci nu l-am deranjat niciodata. In fine, fiecare ne comportam asa cum consideram de cuviinta, nu imi propun eu sa reeduc pe nimeni. Eu doar vreau sa imi rezolv problema :).

Avize si autorizatii cred ca imi trebuie doar de la GAZ si de la COLTERM, una pentru bransare si una pentru debransare. Cel putin asa mi-au spus cei de la firma de instalatii cu care am contractat lucrarea.

Multumesc inca o data.
Vecilul "problema" locuieste la etaju 3, cu un etaj mai jos fata de mine, dar nu pe aceeasi parte cu mine, deci eu nu consider ca e direct afectat. Coloana de gaz la care urmeaza sa ma "leg" este deja "trasa" pana la etajul 3 si ar urma sa fie prelungita prin perforarea plafonului dintre etajele 3 si 4. Am obtinut acordul vecinilor de langa mine si de sub mine. Nu e suficient?

Va multumesc inca o data pentru raspuns si pentru promtitudine.
Va multumesc pentru promtitudine.

As mai avea cateva intrebari...

1. Am obtinut deja acordul administratiei, cu stampila asociatiei de proprietari. Mai trebuie si semnatura presedintelui?

2. Prin vecini direct afectati intelegeti cei cu care am pereti despartitori comuni, adica afectati in sensul "termic"... daca ma pot exprima asa?

3. Ce pot sa ii raspund vecinului care imi spune ca el nu e de acord sa se perforeze plafonul si ca el va chema politia si Inspectoratul de Stat in Constructii?

Va multumesc inca o data.
Buna ziua,

Am citit pe site Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. As dori sa stiu in primul rand daca este legea in vigoare in prezent, sau au mai aparut modificari intre-timp?
In lege se prevede la art.11, alin (2) ca
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
. Apoi, prin art 56, alin (1) lit. e) se prevede ca
modificarea aspectului proprietatii comune, precum si a elementelor constructive ale cladirii fara aprobarile si autorizatiile legale ... constituie contraventie
.
Ce as dori sa stiu este daca orice lucrare care afecteaza partile comune trebuie supusa aprobarii asociatiei de proprietari. In speta, eu doresc sa imi montez centrala termica de apartament, iar lucrarile aferente presupun prelungirea coloanei de gaz (care nu e proprietatea comuna a membrilor asociatiei) la un nivel superior prin perforarea unui plafon ce apartine partilor comune. Binenteles, se vor face lucrarile de reparatii corespunzatoare. Lovindu-ma de rezistenta unui vecin, eu imi pun problema in primul rand daca perforarea unui plafon poate fi considerata o
modificare a aspectului partilor comune
sau este mai degraba o lucrare necesara, schimbarea aspectului nefiind un lucru necesar. Pe de alta parte, daca eu trec peste rezistenta vecinului, care ar fi consecintele? Mi-ar fi suficient un acord scris si semnat de catre majoritatea membrilor asociatiei sau nici macar acesta nu este necesar? In opinia mea, acordul vecinilor cu care am pereti despartitori comuni ar trebui sa fie suficient. O ultima intrebare ar fi daca art 56, alin (1) lit. e) impune si acordul vecinilor sau doar autorizatiile emise de autoritatile publice competente. Aceasta ultima intrebare este legata de consecintele efectuarii unor lucrari care afecteaza partile comume, fara acordul membrilor asociatiei.

Va multumesc,
Codepointer
Buna ziua,

Sunt absolvent de drept si de informatica si ma gandesc sa ma specializez in domeniul licentelor software. In prezent lucrez ca si programator si sunt mereu intrebat cu privire la o licenta sau alta open source (GPL sau LGPL) sau comericala. As dori sa pot raspunde in mod avizat la acest gen de intrebari si chiar sa imi iau o autorizare ca expert in licente software. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine o autorazatie de acest gen?

Va multumesc.