avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate random2010

Activitate random2010

Buna ziua,

Am achizitionat un autoturism din Germania in 2008 pentru care am platit taxa de poluare aprox. 6500 de lei.
Intre timp, am vandut autoturismul ( anul trecut ).

Sunt in strainatate pentru o perioada indelungata si i-am lasat mamei o procura notariala prin care sa ma reprezinte in relatia cu autoritatile.

Ca un cetatean de buna-credinta, vazand ca s-a promulgat legea privind recuperarea taxei auto, am rugat-o pe mama sa depuna documentatia necesara recupararii taxei de poluare, in numele meu.

La Administratia Finante Publice a Judetului de care apartin, in timp ce mama se pregatea sa depuna dosarul, functionarul m-a cautat in baza de date si a vazut ca masina nu mai este inregistrata pe numele meu si drept urmare, o data ce aceasta a fost vanduta, chiar daca, ca si initial proprietar am platit acea taxa, mamei i-a fost comunicat ca NU SE MAI POATE RECUPERA taxa, o data ce masina a fost vanduta.

Este adevarat?

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa imi precizati care sunt conditiile in care o firma de recuperatori pot ataca un contact de vanzare - cumparare al unui autoturism ?

Situatia este in felul urmator: in urma contactarii unui credit din strainatate ( neplatit ) , am fost contactat ( prin scrisoare ) de catre o firma de recuperare - nu am posibilitatea de a plati aceasta suma, desigur este dublul sumei pe care am imprumutat-o de la banca din strainatate si pe care trebuia sa o restitui ) .

Daca nu s-a decis ordin de executare si firma de recuperare de abia m-a contactat si eu doresc sa vand singurul bun pe care mi-ar putea pune sechestru ( auto ), poate sa intre in posesia bunului chiar si daca l-am vandut si nu mai figureaza la circa financiara pe numele meu?

Daca da, de regula cam cat dureaza pana ce recuperatorii pun sechestru pe bunuri, sau care este procedura legala?

Multumesc,

dragos