Am achizitionat un autoturism din Germania in 2008 pentru care am platit taxa de poluare aprox. 6500 de lei.
Intre timp, am vandut autoturismul ( anul trecut ).
Sunt in strainatate pentru o perioada indelungata si i-am lasat mamei o procura notariala prin care sa ma reprezinte in relatia cu autoritatile.
Ca un cetatean de buna-credinta, vazand ca s-a promulgat legea privind recuperarea taxei auto, am rugat-o pe mama sa depuna documentatia necesara recupararii taxei de poluare, in numele meu.
La Administratia Finante Publice a Judetului de care apartin, in timp ce mama se pregatea sa depuna dosarul, functionarul m-a cautat in baza de date si a vazut ca masina nu mai este inregistrata pe numele meu si drept urmare, o data ce aceasta a fost vanduta, chiar daca, ca si initial proprietar am platit acea taxa, mamei i-a fost comunicat ca NU SE MAI POATE RECUPERA taxa, o data ce masina a fost vanduta.
Va rog sa imi precizati care sunt conditiile in care o firma de recuperatori pot ataca un contact de vanzare - cumparare al unui autoturism ?
Situatia este in felul urmator: in urma contactarii unui credit din strainatate ( neplatit ) , am fost contactat ( prin scrisoare ) de catre o firma de recuperare - nu am posibilitatea de a plati aceasta suma, desigur este dublul sumei pe care am imprumutat-o de la banca din strainatate si pe care trebuia sa o restitui ) .
Daca nu s-a decis ordin de executare si firma de recuperare de abia m-a contactat si eu doresc sa vand singurul bun pe care mi-ar putea pune sechestru ( auto ), poate sa intre in posesia bunului chiar si daca l-am vandut si nu mai figureaza la circa financiara pe numele meu?
Daca da, de regula cam cat dureaza pana ce recuperatorii pun sechestru pe bunuri, sau care este procedura legala?