avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto/ taxa de poluare pentru masina ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto/ taxa de poluare pentru masina vanduta - posibil?

Buna ziua,

Am achizitionat un autoturism din Germania in 2008 pentru care am platit taxa de poluare aprox. 6500 de lei.
Intre timp, am vandut autoturismul ( anul trecut ).

Sunt in strainatate pentru o perioada indelungata si i-am lasat mamei o procura notariala prin care sa ma reprezinte in relatia cu autoritatile.

Ca un cetatean de buna-credinta, vazand ca s-a promulgat legea privind recuperarea taxei auto, am rugat-o pe mama sa depuna documentatia necesara recupararii taxei de poluare, in numele meu.

La Administratia Finante Publice a Judetului de care apartin, in timp ce mama se pregatea sa depuna dosarul, functionarul m-a cautat in baza de date si a vazut ca masina nu mai este inregistrata pe numele meu si drept urmare, o data ce aceasta a fost vanduta, chiar daca, ca si initial proprietar am platit acea taxa, mamei i-a fost comunicat ca NU SE MAI POATE RECUPERA taxa, o data ce masina a fost vanduta.

Este adevarat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 14:04, 15 Noiembrie 2012
se poate recupera in instanta pe contencios administrativ. chiar daca ati vandut masina, dv sunteti cea care a achitat taxa. chemati in judecata AFP din loc unde ati achitat, solicitandu-le restituirea sumei de 6500 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna ziua, o persoana a cumparat o masina din Germania, a achitat taxa de poluare pt. ea, dupa care a vandut-o, aceea persoana a vandut masina la randul lui ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare popa_ionel popa_ionel BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)