Am achizitionat un autoturism din Germania in 2008 pentru care am platit taxa de poluare aprox. 6500 de lei.
Intre timp, am vandut autoturismul ( anul trecut ).
Sunt in strainatate pentru o perioada indelungata si i-am lasat mamei o procura notariala prin care sa ma reprezinte in relatia cu autoritatile.
Ca un cetatean de buna-credinta, vazand ca s-a promulgat legea privind recuperarea taxei auto, am rugat-o pe mama sa depuna documentatia necesara recupararii taxei de poluare, in numele meu.
La Administratia Finante Publice a Judetului de care apartin, in timp ce mama se pregatea sa depuna dosarul, functionarul m-a cautat in baza de date si a vazut ca masina nu mai este inregistrata pe numele meu si drept urmare, o data ce aceasta a fost vanduta, chiar daca, ca si initial proprietar am platit acea taxa, mamei i-a fost comunicat ca NU SE MAI POATE RECUPERA taxa, o data ce masina a fost vanduta.
se poate recupera in instanta pe contencios administrativ. chiar daca ati vandut masina, dv sunteti cea care a achitat taxa. chemati in judecata AFP din loc unde ati achitat, solicitandu-le restituirea sumei de 6500 lei
Taxa poluare
popa_ionel
BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)