buna ziua, o persoana a cumparat o masina din Germania, a achitat taxa de poluare pt. ea, dupa care a vandut-o, aceea persoana a vandut masina la randul lui fratelui meu, deci fratele meu e a treia persoana care apare pe cartea de identitate, se mai poate recupera taxa de poluare in acest caz?si care este procedura?cererea de chemare in judecata se face in numele primei persoane (care a achitat taxa)?multumesc.
taxa de poluare se recupereaza de cel care a si platit-o. nu are importanta daca masina ptr care s-a achitat taxa se mai afla in proprietatea platitorului taxei sau nu.
in cerere trebuie sa specifice ca a vandut masina?si depune certificatul de inmatriculare si cartea de identitate chiar daca apare alt proprietar, adica trebuie sa descrie tot parcursul masinii de la o persoana la alta?multumesc mult pt. raspuns
buna ziua, o persoana a cumparat o masina din Germania, a achitat taxa de poluare pt. ea, dupa care a vandut-o, aceea persoana a vandut masina la randul lui fratelui meu, deci fratele meu e a treia persoana care apare pe cartea de identitate, se mai poate recupera taxa de poluare in acest caz?si care este procedura?cererea de chemare in judecata se face in numele primei persoane (care a achitat taxa)?
in cerere trebuie sa specifice ca a vandut masina?si depune certificatul de inmatriculare si cartea de identitate chiar daca apare alt proprietar, adica trebuie sa descrie tot parcursul masinii de la o persoana la alta?multumesc mult pt. raspuns
Taxa de poluare se poate recupera doar de cel care l-a si achitat! Nu prezinta nicio relevanta pentru recuperare, faptul ca autoturismul respectiv a fost sau nu ulterior instrainat! Ceea ce este in schimb important, este sa puteti face dovada ca autoturismul a mai fost anterior inmatriculat intr-o tara membra a UE!