avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Activitate SummaS

Activitate SummaS

Pentru utilizatorul “Prepeleac”, ma văd nevoit sa intervin, deoarece nu ați sesizat ca, de fapt, cazul sustinut procedural de Dvs. este un caz tipic, aplicabil DOAR in situația cand ambii parinti se prezinta simultan in fata ofiterului de stare civila si stabilesc, de comun acord NUMELE SI PRENUMELE COPILULUI. Pe de alta parte, in oricare alte cazuri de recunoatere A COPILULUI DIN AFARA CASATORIEI, sunt aplicabile procedurile legale descrise de Dna AVOCAT.
adutescu a scris:

@Anuca_TS
Partea lor la care au renuntat se va imparti intre dvs. si tatal dvs.

Nu se modifica cotitatea prin renuntarea fratilor, ei devin straini de mostenire, cotitatea ramanand de 5/8 la 3/8, iar 3/8 ia cine accepta dintre ei, ce e asa greu, chiar asa dificil se impaca matematica cu dreptul!?

[In acest caz sotul supravietuitor ar avea dreptul la rezerva care este de jumatate din 1/4, adica 1/8. ]
da, cu precizarea ca aceasta cotitate se mentine indiferent de legatul dat prin testament. pe romaneste teseaza aiurea, fiind singurul cu vocatie succesorala alaturi de SOT. A-TI MENTIONAT SI SINGURA SOLUTIE VIABILA, FARA TERTIPLURI DE TOT FELUL: DIVORTUL. dar daca simtul olfactiv nu ma insala SOTIA, nu vrea un asemenea desnodamant.
:O, cu scuzele de rigoare, tot nu inteleg ce cauta aici pe post de consultanti niste "muzicanti dupa ureche", doar nu suntem pe un site de barfe, in acest domeniu trebuie sa ai vocatie si cunostinte solide ca sa poti fi considerat profesionist, binenteles sunt si o gramada de neaveniti, pentru laici e foarte greu sa faca diferenta tocmai pentru ca nu pot intra in rolul unui evaluator.:stunned: