contractul este semnat pentru perioada 1 nov 2010 - 1 sept 2011, doar 9 luni anterioare nasterii; cele 3 luni care lipsesc le-a lucrat intr-o alta tara legal si s-au platit acolo impozitele, dar nu exista un acord intre cele doua tari sa i se recunoasca si aici anii lucrati acolo, asa ca nu va beneficia de indemnizatie crestere copil; dar macar va beneficia de concediul de 126 zile? sau si pentru acela trebuie 12 luni in cartea de munca?
Buna seara. Imi poate spune va rog cineva ce se intampla cu o salariata care are contract de munca pe perioada determinata, al carei contract expira la 1 sept si care este insarcinata si va naste la 1 aug? Firma este obligata conform legii sa ii acorde concediu de maternitate de 126 zile platit de catre firma sau de la 1 sept mamica nu va mai avea niciun venit? I se termina contractul si gata, nu exista o lege care sa o ajute? Astept un raspuns. Multumesc anticipat!
Buna seara. Peste 1 luna si jumatate termin concediul de crestere copil pana la 2 ani si o sa ma intorc la locul de munca pentru aproximativ 3 luni pana voi naste al doilea copil. Daca nu figurez ca salariata cele 3 luni pana nasc, nu primesc indemnizatie pentru al doilea copil. Ce pot sa fac daca seful departamentului meu (sunt bugetara, cu CIM)) nu vrea sa ma primeasca dupa cei 2 ani sau ma primeste 1 luna, apoi ma concediaza din diferite motive, desi stiu ca 6 luni de la intoarcerea mea nu are voie sa faca acest lucru? Ce lege ma ajuta in astfel de cazuri, fiind si insarcinata?