contractul este semnat pentru perioada 1 nov 2010 - 1 sept 2011, doar 9 luni anterioare nasterii; cele 3 luni care lipsesc le-a lucrat intr-o alta tara legal si s-au platit acolo impozitele, dar nu exista un acord intre cele doua tari sa i se recunoasca si aici anii lucrati acolo, asa ca nu va beneficia de indemnizatie crestere copil; dar macar va beneficia de concediul de 126 zile? sau si pentru acela trebuie 12 luni in cartea de munca?
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii sale, chiar daca salariata va fi in concediu de maternitate.
2. Pana la 31.08.2011 angajatorul ii p[latyeste certificatele medicale.
3. Incepand cu 01.09.2011 salariata va duce certificatele medicale la Casa de Asigurari de Sanatate care i le va plati.
4. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.