avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal

sunt insarcinata in 8 luni am sa nasc pe 15 07 2011 si am cotract pe per determinata care expira pe 27 06 2011 CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE VA MULTUMESC...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 15 Iunie 2011
Puteti intra in concediu de sarcina si lauzie. Dupa expirarea celor 126 zile C.M intrati in CIC, daca ati realizat venituri profesionale minim 12 luni inainte de nasterea copilului.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii termenului, indiferent de starea in care va aflati dvs.
2. La data incetarii CIM dvs. veti fi in concediu de maternitate. certificatele de concediu de maternitate le duceti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
3. Dupa aceea puteti intra in CCC.
4. Din OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.
12 luni trebuie sa le am la data nasterii copilului sau la data terminarii celor 126 zile de concediu de sarcina si lauzie
1. Pentru indemnizatia pentru CCC se iau in calcul cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Puteti intra in CCC oricand incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului daca indepliniti conditiile legale.
eu fac 12 luni consecutive de la angajare pe data de 27 09 2011 si nasc pe 20 07 2011 in aceasta situatie nu stiu daca ma incadrez ?

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc pentru profesorii suplinitori roxana85 roxana85 Buna ziua, Sunt cadru didactic suplinitor, iar contractul meu de munca este incheiat pe o perioada de 1 an , adica din 1 septembrie 2010 pana in 31 August ... (vezi toată discuția)
Ccc danutzaenachi danutzaenachi sunt insarcinata ,sunt angajata la o fabrica cu contract de munk pe perioada determinata pana pe 03 12 2011 la aceasta data fac si 12 luni de lucru la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil din contract de munca pe perioada determinata sandragrigore sandragrigore buna ziua,cum pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am contract de munca pe perioada determinata 01 09 2011 01 09 2012 iar eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)