avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la serviciu dupa cei 2 ani de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la serviciu dupa cei 2 ani de concediu crestere copil

Buna seara. Peste 1 luna si jumatate termin concediul de crestere copil pana la 2 ani si o sa ma intorc la locul de munca pentru aproximativ 3 luni pana voi naste al doilea copil. Daca nu figurez ca salariata cele 3 luni pana nasc, nu primesc indemnizatie pentru al doilea copil. Ce pot sa fac daca seful departamentului meu (sunt bugetara, cu CIM)) nu vrea sa ma primeasca dupa cei 2 ani sau ma primeste 1 luna, apoi ma concediaza din diferite motive, desi stiu ca 6 luni de la intoarcerea mea nu are voie sa faca acest lucru? Ce lege ma ajuta in astfel de cazuri, fiind si insarcinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 1 Iunie 2010
Nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de zile de la data reintoarcerii la serviciu .. OUG nr.96/2003 va protejeaza in astfel de cazuri .
In cazul in care se decide restructurarea, atunci aveti posibilitea de a intra in somaj si apoi in CIC.
In cazul dumneavoastra sunt doua motive de neconcediere:
1. Cel expus anterior;
2. Faptul ca sunteti insarcinata, in aceasta perioada fiind interzisa concedierea.

Sfatul meu este ca in prima zi de munca sa faceti si o instiintare ca sunteti insarcinata. Instiintarea sa fie insotita de adeverinta medicala si sa va opriti un exemplar cu nr. de inregistrare.
Concedierea este permisa si in caz de reorganizare sau falimentul angajatorului. Reorganizarea poate sa insemne si restructurare, desfiintare de posturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic anddioana anddioana Buna ziua, la jumatatea lunii sept. trebuie sa ma intorc la serviciu din CIC. As dori sa stiu daca trebuie sa depun o cerere la personal si ce anume trebuie sa ... (vezi toată discuția)