avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua, la jumatatea lunii sept. trebuie sa ma intorc la serviciu din CIC. As dori sa stiu daca trebuie sa depun o cerere la personal si ce anume trebuie sa mai fac. S-au schimbat prevederile in noul Cod al Muncii priv. angajatele intoarse din CIC ? Se pastreaza prevederea de interzicere a concedierii pana la 6 luni dupa revenire ? Unde as putea consulta - online - noul Cod ? Va multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 18 August 2011
1. Ceea ce sustineti dvs nu a fost si nici nu este reglementat in Codul Muncii.

2. La terminarea perioadei de CCC se face o cerere de reluare a activitatii, situatie in care angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

3. Termenul de 6 luni era prevazut de fostul CCMN , care nu mai este in vigoare.

4. Daca ati beneficiat de prevederile OUG nr.148/2005, atunci angajatorul poate dispune concedierea dvs imediat dupa revenirea din CCC.

5. In sectiunea Documente Utile a acestui site , veti gasi Codul Muncii republicat la data de 18.05.2011.
freeelis a scris:

1. Ceea ce sustineti dvs nu a fost si nici nu este reglementat in Codul Muncii.

2. La terminarea perioadei de CCC se face o cerere de reluare a activitatii, situatie in care angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

3. Termenul de 6 luni era prevazut de fostul CCMN , care nu mai este in vigoare.

4. Daca ati beneficiat de prevederile OUG nr.148/2005, atunci angajatorul poate dispune concedierea dvs imediat dupa revenirea din CCC.

5. In sectiunea Documente Utile a acestui site , veti gasi Codul Muncii republicat la data de 18.05.2011.

Buna ziua,

Referitor la situatia expusa mai sus, punctul 4), un pic mai complicat, ma aflu oarecum si eu. Am un copil de 1 an si 10 luni. Acum sunt insarcinata in 5 luni si urmeaza sa nasc pe 27 decembrie. Pe data de 16 oct 2011, cand copilul face 2 ani, trebuie sa ma intorc la munca.
Am contactat deja angajatorul care deja mi-a comunicat ca s-au restructurat posturile si nu ma poate primi, desi as mai avea 2 luni pana nasc. Conform Noul Cod al MUncii, este legal sa-mi refuze certificatul medical de prenatal si sa-mi inceteze contractul de munca?

Va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face in situatia mea.

Va multumesc anticipat !
Ioana M
Multumesc pt raspuns. La ce prevederi din OUG nr.148/2005 va referiti ? Nu stiu daca am beneficiat de asa ceva.

@ ionam_2002
pe perioada concediului medical este interzisa concedierea , decat in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
puteti sa-mi dati si legea care reglementeaza ce mi-ati scris mai sus, va rog mult?

Alte discuții în legătură

Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la gravide DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si ... (vezi toată discuția)
Concediere in concediu medical? c-levi c-levi Buna, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Se poate ca o persoana aflata in concediu medical sa fie concediata? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)