avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua, la jumatatea lunii sept. trebuie sa ma intorc la serviciu din CIC. As dori sa stiu daca trebuie sa depun o cerere la personal si ce anume trebuie sa mai fac. S-au schimbat prevederile in noul Cod al Muncii priv. angajatele intoarse din CIC ? Se pastreaza prevederea de interzicere a concedierii pana la 6 luni dupa revenire ? Unde as putea consulta - online - noul Cod ? Va multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 18 August 2011
ionam_2002 a scris:

puteti sa-mi dati si legea care reglementeaza ce mi-ati scris mai sus, va rog mult?

Art.60 C.mun. :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la gravide DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si ... (vezi toată discuția)
Concediere in concediu medical? c-levi c-levi Buna, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Se poate ca o persoana aflata in concediu medical sa fie concediata? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)