avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Activitate steriel

Activitate steriel

Răspuns la discuția Pensie alimentara
De ce ma intrebati "de ce l-a dat cand a aflat ca i-a crescut salariul ?". El chiar daca a inceput sa obtina venituri mai mari, tot aprox 500 lei dadea pensie si mama a fost sfatuita sa-l cheme din nou in instanta. In cerere a trecut ca tatal nu s-a achitat de datorii conform hotararii x din data de.... Acum avocatul tatalui ii face vizite mamei si incearca sa o convinga sa accepte suma de 1000 lei ca altfel va avea de pierdut, ca ea va trebui sa dovedeasca cu acte ce venituri are tatal ca vezi doamne tatal nu vrea sa raspunda solicitarii instantei. Chiar nu stiu cum sa fac sa o ajut, pentru ca este intr-o situatie destul de grea.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
a scris ca nu-i da 50% din venit asa cat a hotarat instanta
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Asa a fost indrumata, sa depuna cerere pt a se rezolva problema in instanta. A trecut in cerere ca nu a primit decat suma de aprox 500 lunar si ca tatal are de vreo doi ani venitul mult mai mare, undeva la 6000 lei. In cerere a trecut si datele angajatorului strain. Nu stiu daca a procedat corect dar cert este ca asa a facut.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Pai la momentul acela tatal lucra aici pe un salariu minim si dadea pensie cam 400 lei. Acum tatal are salariu de cca 6000 si tot 400 da pensie
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Zice ca nu este trecuta in hotarare nici-o suma fixa si ca a recurs la varianta "cota procentuala" ca sa nu fie nevoita sa-l dea in judecata ori de cate ori creste salariul. Ea in cerere a specificat locul de munca actual , cu toate datele angajatorului dar salariul lui de acolo nu are cum sa-l dovedeasca. Ea cunoaste salariul de la persoane cu care lucreaza tatal in afara tarii. Acum nu stiu daca in urma cererii depuse de ea, instanta nu solicita date angajatorului strain referitoare la salariul tatalui.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu stiu ca acum 3-4 ani cand s-au despartit s-a stabilit cota de 50% si nu suma fixa, dar intreb si revin cu raspunsul. Sarut mana!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
pensia este stabilita deja la 50% din venitul tatalui
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Mda, e foarte greu pentru mama sa se lupte de una singura si asta pentru ca nu are bani. Daca avea bani isi punea un avocat si poate erau copiii mai castigati. Acum am aflat ca maine avocatul tatalui se deplaseaza la domiciliul mamei sa incerce sa o convinga pe aceasta sa accepte suma de 1000 lei (atat e dispus sa dea tatal pentru cei 3 copii). Avocatul spune ca daca nu accepta suma asta o sa fie mult mai greu in instanta, ca o sa trebuiasca sa demonstreze mama ca tatal are un venit de x lei. Dar eu ma intreb daca ei se inteleg la suma asta si tatal o sa mai lucreze doar o luna doua afara, apoi ce se intampla? Pierde banii din urma sau oricum instanta nu l-ar fi obligat pe tata sa plateasca de cand a inceput sa lucreze afara? Mama in cerere a specificat, tara si locul de munca al tatalui si a consemnat ca niciodata nu a primit cat i s-ar fi cuvenit fara sa puna data de la care tatal obtine venituri salariale din strainatate.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc frumos!
Tatal mai nou a apelat si la un mediator dar mama nu stie ce sa faca in acest caz. A fost sunata de mediator si sfatuita sa accepte suma de 1000 ron ca altfel tatal isi va da demisia de la locul de munca si ca vezi doamne va avea de pierdut. Salariul net al tatatui este undeva in jurul a 6000 ron.
Buna ziua! Am si eu in familie o situatie mai disperata si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Acum cativa ani s-a decis ca cei 3 minorii sa primeasca 50% din venitul tatalui , pe vremea aceea tatal lucra in tara. Acum aproximativ 2 ani a plecat la munca in strainatate iar mama minorilor l-a dat in judecata pentru recalcularea pensiei minorilor in decembrie 2017 primul termen fiind in februarie 2018. Tatal si-a pus avocat iar mama copiilor nu(nu a avut bani si a mers pe cont propriu). Intre timp tatal mai are un copil rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Stie cineva sa-mi spuna daca mama are de pierdut in acest caz, ea nefiind reprezentata de un avocat? Poate sa ceara avocat din oficiu? Pensia se va recalcula de la data depunerii cererii sau de cand a inceput tatal sa obtina venituri in strainatate? Daca mama nu este reprezentata de un avocat, poate lua cuvantul sau nu i se permite? Multumesc!