avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate sorinsv

Activitate sorinsv

Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
De unde atata rautate in tara asta? Din cauza indolentei tuturor se intampla asa ceva:
- fenomenul discriminarii tatalui in justitie este tratat asa, la rubrica "si altele" de catre judecatori (si mai ales judecatoare) carora li se pare ca in aceste procese trebuie "automat" sa dea copiii mamei, desi legile pe care pretind ca le respecta prevad altceva;
- nerespectarea dreptului copilului de a-si vedea si tatal este tratat de societate ca ceva nesemnificativ; nimeni nu le "trage de urechi" pe femeile care nu-si lasa copiii sa-si vada tatal; ganditi-va de cate ori a-ti facut asa ceva cu vreo cunostinta... si de cate ori i-ati spus: "lasa draga, bine ii faci nenorocitului, razbuna-te pe el si nu-l lasa sa vada copilul" :)
- nerespectarea programului de vizita este tratata iar in instanta ca ceva minor, se demonstreaza si nu se intampla absolut nimic; de-aia si au curaj sa faca asta asa zisele "mame"- improprietarite cu copiii;
- recuperarea programului de vizita nerespectat nici macar nu exista ca notiune.
- tatii care nu au trecut prin asa-ceva au impresia ca lor nu li se poate intampla; dar vad mai tarziu ca EXACT asa au patit si regreta apoi; dar e prea tarziu.
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
O sa spun de 1000 de ori, pentru toti tatii in situatia asta: NU va bazati pe faptul ca vreun judecator va va incredinta copilul. In justitia romana se practica discriminarea fatisa a tatalui in astfel de cazuri; orice probe a-ti aduce dvs, nu va vor fi luate in considerare. Incercati sa aveti un judecator (barbat); practica arata ca sansele sunt mult mai mari de a obtine ceva. Pregatiti-va foarte temenic inainte, deoarece sansele sunt de maxim 10%. Veti vedea cand ajungeti in sala de judecata. Ancheta sociala vedeti ca se va face pe baza declaratiei fostei, daca ea locuieste acolo si poate minti orice in ea.
Atentie. Fiti FOARTE atent la pasii pe care-i faceti, deoarece in majoritatea instantelor din Romania se practica discriminarea fatisa a tatalui in procesele privind incredintarea minorilor. Apelati la avocati, la toate mijloacele legale pt ca sa demonstrati FOARTE bine ca mama NU poate ingriji copilul. Asteptati-va ca ORICE proba, oricat de evidenta, sa NU fie luata in seama in instanta.
Ganditi-va foarte bine la toti pasii INAINTE ca sa nu plangeti DUPA.
Răspuns la discuția stabilire program vizita minori
Dar oare recuperarea orelor de vizita pierdute se poate face? Adica programul de vizita pe 1 an, de exemplu; pentru ca despre asta este vorba, tatal intreaba: mie "furtul" copiilor de catre mama cine mi-l compenseaza?