avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire program vizita minori

Buna ziua. De 3 ani ne-am divortat de fosta sotie, copii au fost incredintati ei. Nu am avut avocat la divort, ulterior am aflat ca trebuia sa cer de atunci stabilirea programului de vizita a celor doi copii de ai mei. Pana-n ianuarie lucrurile au decurs normal, dar de atunci nu mai lasa sa iau copii la mine, nu lasa nici macar sa duc pana la cofetarie, imiedica sa vorbesc la telefon cu copii mei, etc. Intre timp am intentat un proces, care dureaza de 3 luni. La ultima sedinta, avocatul ei a solicitat 2 martori, care sa demonstreze faptul ca cele solicitate de mine nu este bine ei, adica, pentru fosta nevasta. (am solicitat sa iau copii din doua in doua saptamani de vineri pana duminica seara, o luna din vacanta de vara, din doi in doi ani de pasti si de craciun). Intrebarea mea este: cu ce as putea demonstra faptul ca cele solicitate de mine sunt importante pentru pastrarea unei relatii sanatoase intre mine si copii mei? Eventual pot sa cer si daune morale pentru faptul ca am fost impiedicat timp de 3 luni de zile sa mentin legatura cu copii mei?
Cel mai recent răspuns: Marat Safin , utilizator 18:47, 1 Iunie 2010
Un program de vizita...o sa obtineti...daune morale nu....sper ca aveti angajat un avocat....aduceti si dv. doi martori care sa sustina ca acesti copii sunt atasati de dv. si se simt bine in prezenta dv.
Inteleg, credeti ca neaparat este nevoie de avocat? Ce fel de intrebari se adreseaza in asemenea cazuri martorilor?
Nu cred ca aveti vreo sansa de a obtine daune morale intr-un astfel de caz.
Puteti obtine insa stabilirea unui program de vizita.

Cel mai bine ese sa luati legatura cu un avocat pentru a va sustine cat mai bine cauza. ;)
Mult succes!
Va recomand angajarea unui avocat care sa va apere interesele in instanta.
Nu veti obtine daune morale - sunt inadmisibile in speta. ;)
Multumesc pentru sfaturi, daunele morale ma intereseaza mai putin... Important este sa obtin programul de vizita asa cum am solicitat eu. Si cred ca am tot dreptul la acest program. (Sau nu?, ma insel?). Ce fel de intrebari se adreseaza martorilor in asemenea cazuri? Ar fi foarte util pentru mine cateva sfaturi practice. Va multumesc oricum sfaturile de pana acum!:)

Alte discuții în legătură

Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)