avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate toadera

Activitate toadera

Buna ziua!
O ruda apropiata vrea sa deschida o societate comerciala pe numele mamei mele, adica ea sa fie proprietar si administrator la noua firma. El nu poate deschide aceasta firma pe numele sau, deoarece este deja administrator la o firma cu acelasi profil, pe care a prealuat-o de la o persoana care i-a dat-o cu ceva datorii la stat. Aceasta ruda, vrea sa piarda urma vechii societati, si sa deschida acelasi tip de firma pe numele mamei mele (fara datorii fara nimic). Mentionez ca mama mea nu a detinut niciodata vreun tip de societate.
Intrebarea mea prima este : in conditiile in care mama lucreaza deja ( in cadrul medical)cu ce ar putea-o afecta mai exact acest lucru. Presupun ca daca in iarna de exemplu vrea sa ia ajutoare pentru caldura nu va putea pentru ca va apare cu un venit si o proprietate in plus nu? D.p.d.v bancar ar ajuta-o sau ar impiedica-o mai mult , administrarea unei societati comerciale + faptul ca munceste deja in alta parte? de ex pentru un credit? Si desigur presupun ca nu poate fi angajat in 2 locuri deodata, la spital si la firma aceasta nu?
Ceea ce ii este f frica mamei mele, este sa nu fie data afara de la jobul ei, data fiind si situatia delicata, in care toti angajatii de acolo se lupta sa se ingroape unul pe altul, pentru a-si pastra locul de munca. Ce este drept, este ca nu cred ca ar avea cineva de unde sa stie ca mama detine o societ. comerciala.

O zi frumoasa va doresc!


Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Buna seara!
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat.
Cand am crezut si eu ca s-au linistit apele si ca l-am convins pe unchiul meu ca nu il pot ajuta deoarece ar fi mult prea riscant si in detrimentul meu, el a vine cu alta idee: sa o puna pe mama mea proprietar si administrator la noua firma. Intrebarea mea prima este : in conditiile in care mama lucreaza deja ( in cadrul medical)cu ce ar putea-o afecta mai exact acest lucru, inafara de aceelasi lucruri care m-ar fi afectat si pe mine daca acceptam? Presupun ca daca in iarna de exemplu vrea sa ia ajutoare pentru caldura nu va putea pentru ca va apare cu un venit si o proprietate in plus nu? D.p.d.v bancar ar ajuta-o sau ar impiedica-o mai mult , administrarea unei societati comerciale + faptul ca munceste deja in alta parte? de ex pentru un credit? Si desigur presupun ca nu poate fi angajat in 2 locuri deodata. la spital si la firma aceasta nu?
O seara buna va doresc!
Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Eu pe scurt nu am nimic de castigat! ajut o ruda apropiata...
ideea este ca vrea ca peste ceva timp sa cumpere un teren si sa faca o casa si pe restul de teren ramas sa dezvolte o afacere care se incadreaza in fondurile europene ...sa atraga fonduri pt afacerea asta! Terenul va fi pe firma aceasta din spusele lui!adica tot pe numele meu presupun!
Alta pb este ca el nu poate fi administrator pe firma aceasta unde voi fi eu proprietara ,,deoarece are o societate deja existenta care are datorii(a preluat-o cu datorii) pe care numai doreste sa la plateasca pt ca este in litigiu cu asociatul sau!
va multumesc de raspunsuri!
Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! m-am informat si pot spune ca sunt mai lamurita!
Ceea ce as mai vrea sa stiu, in caz ca aceasta firma se va deschide pe numele eu; Pun situatia in care as vrea peste cativa ani sa fac un leasing pt o masina sau un credit pt o casa..presupun ca daca socieatea care este pe numele meu, este rau-platnica la stat, acest lucru imi va scadea sansele sa obtin un credit/leasing etc??
Exista vreo posibilitate sa fac vreo procura in care toata responsabilitatea conducerii acestei firme sa fie doar pe umerii administratorului? in caz de litigii cu statul/banci etc. sa raspunda el? cum am zis eu nu am sa ma pot implica deloc, locuind in alt oras..
Voi avea de platit vreun impozit pe venit cumva?
Va multumesc!
O seara buna!
Buna Seara!
Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o pizzerie) asta pt a putea dispune de beneficiile pe care le are oricare persoana care are pana in 35 de ani și care nu a avut nici o societate deschisa pe numele ei.
Care sunt mai exact aceste beneficii?
La ce riscuri ma supun ținând cont de faptul ca ei voi figura doar cu numele în aceasta societate , eu alta implicație nu voi mai avea.?
Ce drepturi/beneficii as putea pierde dacă îmi voi ajuta aceasta ruda?
de exemplu dacă voi vrea sa îmi deschid eu o societate..ce beneficii pot pierde?auzisem ca statul ajuta "tinerii" întreprinzători?!cum?
Va mulțumesc!