avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere societate comerciala pe numele unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere societate comerciala pe numele unei persoane care lucreaza la stat

Buna ziua!
O ruda apropiata vrea sa deschida o societate comerciala pe numele mamei mele, adica ea sa fie proprietar si administrator la noua firma. El nu poate deschide aceasta firma pe numele sau, deoarece este deja administrator la o firma cu acelasi profil, pe care a prealuat-o de la o persoana care i-a dat-o cu ceva datorii la stat. Aceasta ruda, vrea sa piarda urma vechii societati, si sa deschida acelasi tip de firma pe numele mamei mele (fara datorii fara nimic). Mentionez ca mama mea nu a detinut niciodata vreun tip de societate.
Intrebarea mea prima este : in conditiile in care mama lucreaza deja ( in cadrul medical)cu ce ar putea-o afecta mai exact acest lucru. Presupun ca daca in iarna de exemplu vrea sa ia ajutoare pentru caldura nu va putea pentru ca va apare cu un venit si o proprietate in plus nu? D.p.d.v bancar ar ajuta-o sau ar impiedica-o mai mult , administrarea unei societati comerciale + faptul ca munceste deja in alta parte? de ex pentru un credit? Si desigur presupun ca nu poate fi angajat in 2 locuri deodata, la spital si la firma aceasta nu?
Ceea ce ii este f frica mamei mele, este sa nu fie data afara de la jobul ei, data fiind si situatia delicata, in care toti angajatii de acolo se lupta sa se ingroape unul pe altul, pentru a-si pastra locul de munca. Ce este drept, este ca nu cred ca ar avea cineva de unde sa stie ca mama detine o societ. comerciala.

O zi frumoasa va doresc!

Cel mai recent răspuns: Misss , utilizator 21:37, 18 Septembrie 2012
in acest caz sunt mai multe ipoteze. Veniturile sc sunt distincte de ale persoanei fizice. Pentru ca veniturile sa fie cumulate este necesar ca mama sa aiba calitatea de angajat al sc. Totodata persoana fizica poate realiza venituri la sc in baza unor contracte de folosinta a unor bunuri, de ex. plata cheltuielilor de intretinere sau chirie in cazul sediului declarat la domiciliul acesteia... Aceste situatii poat fi de asemenea considerate ca fiind gratuite si atunci nu schimba cu nimic situatia persoanei fizice. In rest depinde de modul in care este condusa societatea pentru ca persoana fizica sa nu raspunda de actele acesteia, adica de increderea pe care o aveti in persoana rudei apropiate...
Nu este nici o problema daca mama este angajata la doua sau mai multe societati, codul muncii permite acest lucru.
Dar, chiar daca nu are contract de munca la acest nou sc, ca asociat unic va aparea cu venituri din dividende, iar daca la sfarsitul anului veti solicita la finante un certificat fiscal, veti constata ca mama are venituri din acea societate de ....lei.
Acest lucru va poate ajuta (la un credit la banca) sau nu (la obtinerea de anumite scutiri).
In orice caz, domeniul in care activeaza mama (sanatate) nu interzice detinerea de alte societati particulare.
Respectiva persoana poate deschide o a doua firma dar sa nu aiba 100% din actiuni. Mama ta poate sa aiba 5% din actiuni si el 95%. Asa cred ca va merge.
GermanAlex a scris:

Respectiva persoana poate deschide o a doua firma dar sa nu aiba 100% din actiuni. Mama ta poate sa aiba 5% din actiuni si el 95%. Asa cred ca va merge.

Unul din documentele care sunt solicitate la Reg.com. pentru a deschide o societate este cazierul fiscal.
Cand acea ruda va avea cazierul cu datorii de pe vechea firma, care oricum va dori s-o lichideze, nu i se admite cererea nici cu 0,1% din partile sociale.
Ideea tocmai asta era, ca mai poate sa apara el in alta firma, pentru ca nu are cazierul fiscal curat ca asociat.

Buna seara! As dori sa intreb si eu ceva similar.
Tatal meu a fost recrutat de o firma din Ploiesti pentru a lucra undeva in Belgia.Este acolo de 3 saptamani si inca nu i-au facut contract. Tot timpul acesta el a lucrat in domeniul lui fiind electrician. Acum de curand angajatorul i-a spus ca i va deschide o firma pe numele lui imediat dupa ce i-a cerut diploma de bacalaureat. Tatal meu mai auzise de la colegii sai ca acesti oameni se ocupa cu acest fel de lucruri pentru a scoate bani din banca lasandu-i pe bietii oameni cu datorii la banca. Aceste lucruri sunt doar zvonuri, nu e nimic cert. Cu toate astea imi fac griji ptr tatal meu deoarece maine a fost chemat de angajator ptr a semna niste acte la banca ptr deschiderea unui cont. Vreau sa stiu daca se pot intampla astfel de lucruri si daca tatal meu si noi suntem in pericol! Astept un raspuns urgent! Va multumesc!
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare si diverse tictac2 tictac2 Buna seara. As dori sa stiu daca la infiintarea unei societati comerciale noi, ca si act de identificare se poate folosi pasaportul. Intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fiscul Andrei1789 Andrei1789 Am cateva nelamuriri in legatura cu societatea comerciala SC a parintilor mei. In urma cu 6 luni tatal meu a decedat iar societatea nu mai functioneaza cum ... (vezi toată discuția)
Deschidere societate comerciala toadera toadera Buna Seara! Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o ... (vezi toată discuția)