avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere societate comerciala

Buna Seara!
Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o pizzerie) asta pt a putea dispune de beneficiile pe care le are oricare persoana care are pana in 35 de ani și care nu a avut nici o societate deschisa pe numele ei.
Care sunt mai exact aceste beneficii?
La ce riscuri ma supun ținând cont de faptul ca ei voi figura doar cu numele în aceasta societate , eu alta implicație nu voi mai avea.?
Ce drepturi/beneficii as putea pierde dacă îmi voi ajuta aceasta ruda?
de exemplu dacă voi vrea sa îmi deschid eu o societate..ce beneficii pot pierde?auzisem ca statul ajuta "tinerii" întreprinzători?!cum?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: toadera , utilizator 22:02, 25 Aprilie 2012
Aveti varianta sa deschideti un S.R.L. - D. Conditiile care trebuie indeplinite sunt cuprinse in O.U.G. nr. 6 din 2011.
De asemenea, aveti varianta deschiderii unei S.R.L. normala cu statut de microintreprindere - conditiile care trebuie indeplinite le gasiti in art. 112 indice 1 si urmatoarele Cod fiscal.
In privinta riscurilor: in conformitate cu prevederile legii nr. 31 din 1990 privind organizarea si functionarea societatiilor comerciale, asociatul si administratorul raspund pentru buna organizare si functionare a societatii. In ansamblu orice problema pe care se presupune ca o veti avea cu autoritatile statului, asociatul si administratorul va raspunde, inclusiv in solidar pentru prejudicii cauzate, spre exemplu neindeplinirea obligatiilor fiscale - a se vedea art. 27 Cod procedura fiscala.
Daca tot va infiintati o societate, cel mai bine este sa va conduceti singura, sa aveti certitudinea ca ceea ce ati facut este decizia dvs. Daca nu doriti sa o administrati, numiti un administrator, in calitate de asociat aveti dreptul sa il controlati, sa ii supravegheati activitatea, sa verificati tot ceea ce face ori chiar sa ii impuneti anumite limite (spre exemplu nu poate face achizitii mai mari de X lei fara acordul dvs., nu poate incheia contracte fara sa va aduca la cunoastinta etc.).
Succes!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! m-am informat si pot spune ca sunt mai lamurita!
Ceea ce as mai vrea sa stiu, in caz ca aceasta firma se va deschide pe numele eu; Pun situatia in care as vrea peste cativa ani sa fac un leasing pt o masina sau un credit pt o casa..presupun ca daca socieatea care este pe numele meu, este rau-platnica la stat, acest lucru imi va scadea sansele sa obtin un credit/leasing etc??
Exista vreo posibilitate sa fac vreo procura in care toata responsabilitatea conducerii acestei firme sa fie doar pe umerii administratorului? in caz de litigii cu statul/banci etc. sa raspunda el? cum am zis eu nu am sa ma pot implica deloc, locuind in alt oras..
Voi avea de platit vreun impozit pe venit cumva?
Va multumesc!
O seara buna!
Cu privire la perspectiva unui credit / leasing: este posibil ca banca sau o societate de leasing sa verifice bonitatea fiscala a societatii dvs. Este firesc ca, daca aveti debite, aceasta sa constituie un punct in defavoarea cererii dvs.
Administratorul raspunde conform prevederilor legale in materie cu privire la organizarea si functionarea societatii, insa dvs. ca si asociat aveti de asemenea niste obligatii care deriva tocmai din aceasta calitate, de asociat, si pe care nu le puteti transmite nimanui, nici macar administratorului.
Ca si asociat veti incasa dividente, daca aveti profit. Conform legislatiei fiscale romane orice venit realizat de o persoana fizica sau juridica se impoziteaza.
eu nu va recomnad sa faceti SRL d ca altul sa culega roade , nu merita raspunderea penala e imensa.Daca se considera un om de afcerii bun nu are nevoie de DVS., paza buna trece primejdia rea, pana la 35 aveti timp sa faceti ceva pentru dvs.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
olden, utilizator
Cu creditul nu ati avea probleme insa daca societatea va ajunge in insolventa nu va fi bine...
Intrebarea ar fi, ce aveti dvs. de castigat la aceasta afacere?

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni firma de constructii madalinax78 madalinax78 Buna, sunt administratorul unei societati de comert import export materiale constructii si as vrea sa preiau actiunile unei firme de constructii straine activa ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri imi asum participand la actionariatul unui srl ? nestiutoarea nestiutoarea O ruda apropiata \"ma incanta\" sa particip formal, in cota minoritara, in actionariatul unui Srl, impreuna cu altii; firma ar urma sa fie condusa din umbra de ... (vezi toată discuția)