Buna ziua!
Inteleg ca vreti sa aveti calitatea de asociat al societatii straine, independent de calitatea dumneavoastra de administrator (nu si asociat) al societatii romane. Transferul actiunilor societatii straine in Romania, nu imi este foarte clar ce ar presupune in viziunea dvs.
Apoi, este important de verificat care este regimul juridic specific formei de organizare a societatii straine pentru a putea raspunde la intrebarea dumneavoastra referitoare la preluarea riscurilor privind creditele bancare si datoriile la stat ale societatii straine de care sunteti interesat.
Pe scurt, din ce tara este firma si ce forma de organizare are?
Nu asociat! Cumpar actiunile firmei dar activitatea as vrea sa o transfer si sa continui in Romania. Vroiam sa stiu daca se poate inregistra la Registrul comertului, este un SRL unic asociat, unic administrator, firma este activa, este de 20 ani pe piata,cu un facturat anual de aproximativ 1 400 000,00 euro, tara este Italia.
Sau eventual alternative la aceasta afacere...
Va multumesc mult pentru ca mi-ati raspuns, este foarte important pentru mine, apreciez disponibilitatea, seriozitatea si devotamentul cu care tratati subiectele expuse pe acest site.
Eu am incercat sa explic problema contabilei cu care lucrez, dar mi-a raspuns ca nu este la curent cu acest tip de afaceri, deci prin urmare nu stiu cui sa ma adresez pentru informatii concrete. Va multumesc inca o data!
Buna ziua,
Am inteles. Este important sa pastrati si sa va folositi de reputatia pe piata a firmei italiene, fara a prelua insa riscurile aferente creditelor acestei societati.
In acest caz, va recomand sa infiintati o societate cu raspundere limitata in Romania prin intermediul careia sa cumparati actiunile societatii straine, adica societatea romana (la care dvs veti avea calitatea de asociat) sa fie actionarul (daca legislatia italiana permite - unic al societatii italiene iar daca legislatia italiana nu permite, sa fie actionar majoritar impreuna cu dvs.), in asa fel incat societatea din Italia sa fie o filiala a societatii dvs din Romania, sa aveti control deplin asupra ei.
Ulterior, dupa ce veti fi dobandit toate activele si pasivele societatii italiene inclusiv fondul de comert - care inteleg ca e cel mai important, puteti transforma societatea din Italia intr-un simplu punct de lucru / reprezentanta, in asa fel incat sa profitati in continuare, din Romania, de avantajele reputatiei de 20 de ani dobandite in Italia.
E nevoie de o analiza atenta a situatiei concrete si de stabilirea unei strategii pe termen scurt si mediu.
Daca gasiti necesar, noi va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare.
Succes!
Va multumesc pentru confirmare! La aceeasi strategie m-am gandit si eu, pentru ca eu am deja un SRL si deci prin urmare, societatea care o detin cumpara actiunile societatii din Italia, doar ca prezentand problema in acelasi format contabilei mele,ea mi-a dat solutia de fuziune, ceea ce nu m-ar interesa si nu mi-ar aduce beneficii conform business planului pe care l-am intocmit si l-am prezentat dumneaei.
Raspunsul dvs. mi-a intarit supozitia, deci solutia e viabila.
Va multumesc si va tin la curent cu faptele!!!