avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere societate comerciala

Buna Seara!
Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o pizzerie) asta pt a putea dispune de beneficiile pe care le are oricare persoana care are pana in 35 de ani și care nu a avut nici o societate deschisa pe numele ei.
Care sunt mai exact aceste beneficii?
La ce riscuri ma supun ținând cont de faptul ca ei voi figura doar cu numele în aceasta societate , eu alta implicație nu voi mai avea.?
Ce drepturi/beneficii as putea pierde dacă îmi voi ajuta aceasta ruda?
de exemplu dacă voi vrea sa îmi deschid eu o societate..ce beneficii pot pierde?auzisem ca statul ajuta "tinerii" întreprinzători?!cum?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: toadera , utilizator 22:02, 25 Aprilie 2012
Draga Andra.Daca e mama sau tatal tau care te sfatuiesc sa faci o societate ca sa profiti de unele avantaje,te sfatuiesc sa o faci ,dar daca e altcineva sa nu o faci ca ai sa ai de suferit si de platit cit nici nu-ti inchipui.Ai citit ce ti-au scris cei mai de sus.Ai grija.Iti doresc succes.
Buna ziua. Daca va ajutati ruda, nu o sa va ajutati pe d-voastra.Dimpotriva sunt atatea cazuri in jurul nostru pe care le vedem si la tv, iar atunci cand partenerul nostru are greutati financiare le va lasa in grija d-voastra.Fie ca e frate ,var, prieten, la inceput se pun in genunchi sa il ajutati, d-voastra va puneti semnatura pe ceea ce vrea sa faca el si sa va asteptati la lucruri neplacute.E foarte greu sa-ti deschizi o afacere in ziua de azi, daca nu are experienta si nu are bani fiti sigura ca o sa suportati toate riscurile ce revin de aici. Consultati-va cu un om de afaceri din oras care are firma si veti auzi de la dansul ceea ce trebuie sa auziti. Fiti cu ochii in patru atuci cand trebuie sa semnati un act!!!
Vad ca ati primit multe raspunsuri cu "NU" .Ar trebui sa le luati in calcul.Cred ca nu constientizati riscurile la care va supuneti "ajutand pe cineva ".M-as gandi de mii de ori inainte sa incep orice miscare legat de acest SRL.Daca tot vreti sa faceti ceva ...faceti pentru dvs...cu un ajutor de specialitate care sa va ghideze in directia buna .Mult succes.
la ce CONTROALE sunt stimata debutanta nici cei cu experienta nu reusesc sa faca fata si au vechime pe piata, acum toti fug de antreprenoriat in Romania daca nu esti intr un partid politic si nu cotizezi te asteapta falimentul din pacate asta este acum , poate timpul va mai rezolva coruptia si abuzurile care exista, nici vorba nu merita sa va complicati viata pentru ca cineva doreste sa va manipuleze.E sansa dvs. daca o doriti pentru dvs., e lupta dvs. nu pentru altcineva. Acum esti pus in situatia cum sa traiesti nu cum sa lasi pe altul sa faca ceva in numele tau.
Buna seara!
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat.
Cand am crezut si eu ca s-au linistit apele si ca l-am convins pe unchiul meu ca nu il pot ajuta deoarece ar fi mult prea riscant si in detrimentul meu, el a vine cu alta idee: sa o puna pe mama mea proprietar si administrator la noua firma. Intrebarea mea prima este : in conditiile in care mama lucreaza deja ( in cadrul medical)cu ce ar putea-o afecta mai exact acest lucru, inafara de aceelasi lucruri care m-ar fi afectat si pe mine daca acceptam? Presupun ca daca in iarna de exemplu vrea sa ia ajutoare pentru caldura nu va putea pentru ca va apare cu un venit si o proprietate in plus nu? D.p.d.v bancar ar ajuta-o sau ar impiedica-o mai mult , administrarea unei societati comerciale + faptul ca munceste deja in alta parte? de ex pentru un credit? Si desigur presupun ca nu poate fi angajat in 2 locuri deodata. la spital si la firma aceasta nu?
O seara buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni firma de constructii madalinax78 madalinax78 Buna, sunt administratorul unei societati de comert import export materiale constructii si as vrea sa preiau actiunile unei firme de constructii straine activa ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri imi asum participand la actionariatul unui srl ? nestiutoarea nestiutoarea O ruda apropiata \"ma incanta\" sa particip formal, in cota minoritara, in actionariatul unui Srl, impreuna cu altii; firma ar urma sa fie condusa din umbra de ... (vezi toată discuția)