Buna Seara!
Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o pizzerie) asta pt a putea dispune de beneficiile pe care le are oricare persoana care are pana in 35 de ani și care nu a avut nici o societate deschisa pe numele ei.
Care sunt mai exact aceste beneficii?
La ce riscuri ma supun ținând cont de faptul ca ei voi figura doar cu numele în aceasta societate , eu alta implicație nu voi mai avea.?
Ce drepturi/beneficii as putea pierde dacă îmi voi ajuta aceasta ruda?
de exemplu dacă voi vrea sa îmi deschid eu o societate..ce beneficii pot pierde?auzisem ca statul ajuta "tinerii" întreprinzători?!cum?
Va mulțumesc!
In general lumea se cam fereste de astfel de combinatii pentru motivele care au fost mai sus mentionate: administratorul raspunde de tot in caz ca treaba nu merge, datorii la banci, la furnizori, relatia cu institutiile statului pentru acea finantare nerambursabila (cel putin 3 ani)...
Va recomand sa accesati aceasta finantare doar daca doriti si aveti capacitatea sa va implicati in mod direct in tot ce presupune.
Pentru statul Roman sa ai o societate mica sau mijocie esti catalogat ca un viitor infractor(parerea mea) asa ca, sigur, o sa deveniti un mare donator de banuti si multe amenzi foarte mari pentru greseli marunte cateodata chiar banale,mai ales ca in acest caz "greselile" nu sunt facute de dvs..
Sincer nu va sfatuiesc sa faceti acest pas.
Este ca si cum cineva ar vrea sa scoata castanele din foc cu mana dumneavoastra...Nimic de spus ,e omeneste sa-ti ajuti o ruda ,dar in probleme de afaceri ,in care unul e sef ,numai cu numele ,iar altul face socoteli...e destul de complicat,mai ales ca cel de-al doilea mai are o firma ,cu datorii...,cine si de unde va platii datoriile noii firme?Este o vorba veche romaneasca ,frate-frate ,dar branza-i pe bani...Si mai e ceva ,omenesc ,pana la urma,banii au ajuns de multe ori sa strice prietenii ,sa dezbine familii,chiar daca sunt multi sau putini.
Si eu zic la fel, ca nu se merita, mai mult, este si o mare pacaleala ce v-a spus "ruda apropriata" si anume ca, nu veti avea nici o implicare.
Intrucat, administrarea unui SRL-D se face de catre asociatul unic, sau mai multi asociati.
Pe scurt, acest lucru inseamna ca raspundeti in totalitate de absolut toata activitatea societatii. Atat legal cat si contractual.
Deci ruda ta face tot felul de "chestii", spunand ca nu se intampla nimic, dart le vei trage in viitor si ceilalti vor disparea.
In plus, sunt si cam drastice si abuzive conditiile de eligibilitate cat si cele privitor la facilitatiile acordate si cazul in care aceste se pierd.
In cazul in care veti infiinta un SRL -D pe numele dumneavoastra ( sau maxim 5 asociati cu varsta pana in 35 ani, care sa indeplineasca conditiile de a infiinta pentru prima data o firma) administratorul va fi asociatul unic(sau in cazul mai multor asociati unul sau mai multi dintre acestia), deci in aceasta functie nu veti putea numi o persoana care nu se afla in firma, si astfel va va reveni dumneavoastra intreaga raspundere pentru cea ce se realizeaza in cadrul acestei societati. Dumneavoastra sau ruda dumneavoastra veti putea beneficia in urma infiintarii unui SRL-D doar de prima de la statul roman de max 10.000 euro + un credit bancar max 10.000 euro pentru cofinantare, bani ce pot fi cheltuiti doar pentru activitatile eligibile in cadrul proiectului. Dar aceasta finantare se acorda pentru tineri, eu zic sa va ganditi bine si sa va faceti dumneavoastra o afacere, nu altora ( indiferent de gradul de rudenie), pentru ca e o sansa unica, si e pacat sa lasati pe altii sa profite de ea doar pentru ca ei au curajul " sa scoata castanele din foc cu mana altuia" . Eu va felicit pentru faptul ca nu v-ati aruncat cu capul inainte! Si va recomand sa profitati de avantajele tineretii pentru viitorul dumneavoastra!
2 asociati in srl
Valentina_D
Buna seara,
Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)