avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere societate comerciala

Buna Seara!
Ma numesc Andra, am 24 de ani și astăzi mi s-a propus de către cineva din familie sa deschidă o societate comerciala pe numele meu (o pizzerie) asta pt a putea dispune de beneficiile pe care le are oricare persoana care are pana in 35 de ani și care nu a avut nici o societate deschisa pe numele ei.
Care sunt mai exact aceste beneficii?
La ce riscuri ma supun ținând cont de faptul ca ei voi figura doar cu numele în aceasta societate , eu alta implicație nu voi mai avea.?
Ce drepturi/beneficii as putea pierde dacă îmi voi ajuta aceasta ruda?
de exemplu dacă voi vrea sa îmi deschid eu o societate..ce beneficii pot pierde?auzisem ca statul ajuta "tinerii" întreprinzători?!cum?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: toadera , utilizator 22:02, 25 Aprilie 2012
Care este adevaratul motiv pentru care vreti sa va expuneti la eventuale situatii neplacute? Dumneavoastra spuneti de la bun incepaut ca " daca firma este este rau-platnica la stat"...De ce sa fie rau platnica?
Eu pe scurt nu am nimic de castigat! ajut o ruda apropiata...
ideea este ca vrea ca peste ceva timp sa cumpere un teren si sa faca o casa si pe restul de teren ramas sa dezvolte o afacere care se incadreaza in fondurile europene ...sa atraga fonduri pt afacerea asta! Terenul va fi pe firma aceasta din spusele lui!adica tot pe numele meu presupun!
Alta pb este ca el nu poate fi administrator pe firma aceasta unde voi fi eu proprietara ,,deoarece are o societate deja existenta care are datorii(a preluat-o cu datorii) pe care numai doreste sa la plateasca pt ca este in litigiu cu asociatul sau!
va multumesc de raspunsuri!
Va recomand un consultant pe drept comercial. Sfatul meu este sa nu va deschideti o asmenea societate, daca dvs personal nu doriti sa obtineti profit din societate. Ajutorul consta in 10.000 euro, de care va beneficia ruda dvs, pe riscul dvs. Daca considerati ca vreti sa infiintati o asmenea societate (sau orice alta societate) va recomand sa redactati un act constitutiv care se reglementeze clar cat mai multe situatii, drepturile si obligatiile partilor.
Cred că totuşi colegii au ajuns înaintea problemei. În primul rând trebuie să-ţi dai seama că e puţin probabil ca ruda ta să fie un virtual infractor evazionist.

Probabil că ruda ta vrea să deschidă pe numele tău societatea pentru a obţine un punctaj mai mare la cererea de finanţare în scopul de a fi aprobată şi nu în scopul de a comite fapte penale sau de a falimenta afacerea înainte de a începe. (Nu cred că are vreo legătură cu programul cu 10.00 de euro pt tineri)

Mai e probabil ca ruda ta să aibă una dintre miile de incompatibilităţi pe care le instituie legea română şi să nu aibă voie să fie unic acţionar sau administrator.

Sfatul personal este să vorbeşti cu ruda ta şi să vă uitaţi în Ghidul solicitantului dacă nu cumva se poate depune o declaraţie pe proprie răspundere cum că veţi deschide societatea pe numele tău dacă ce veţi primi confirmarea că aţi obţinut finanţarea. În acest caz, veţi şti exact la ce vă expuneţi şi ce pierdeţi.

Nu prea se ştie această opţiune şi nici nu prea o spune nimeni dintre cei care sunt implicaţi în accesarea fondurilor.

Buna seara !
Personal nu v-as recomanda sa faceti o soc.com.pentru altcineva .Eu Personal am primit teapa de la o ruda ff.apropiata ( sora). Daca nu aveti control total asupra afacerii atunci nu va complicati pentru ca toate datoriile firmei in caz de probleme se vor recupera de la dvs.Ca sa traga la raspundere asa zisul administrator dureaza destul de mult si intre timp dvs.veti fi trasa in jos.Daca ai o firma cu probleme nu prea te mai ajuta nimeni cu nimic. Sa va dea D-zeu multa , multa intelepciune .Poate parea la prima vedere ca faceti un bine dar nu este asa. Mult succes va doresc !

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni firma de constructii madalinax78 madalinax78 Buna, sunt administratorul unei societati de comert import export materiale constructii si as vrea sa preiau actiunile unei firme de constructii straine activa ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri imi asum participand la actionariatul unui srl ? nestiutoarea nestiutoarea O ruda apropiata \"ma incanta\" sa particip formal, in cota minoritara, in actionariatul unui Srl, impreuna cu altii; firma ar urma sa fie condusa din umbra de ... (vezi toată discuția)