va multumesc pt raspunsurile oferite, dar problema noastra nu se refera la fondul de reparatii (pe care il strangem si il administram corect), ci la fondul de penalitati.
Aceste penalitati au insumat aprox. 20000lei in ultimii 4 ani si au fost folositi dupa cum am aratat in enuntul initial.
va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
in decursul ultimilor 4 ani, in fondul de penalitati al blocului s-a strans o anumita suma.Dupa plata penalitatilor generate de facturi neplatite la termen, restul sumei a fost folosit pt modernizari ale imobilului, dupa cum urmeaza: pt. scara 1 in proportie de 18, pt scara 2 in proportie de 46, pt scara 3 in proportie de 36.
In lipsa vreunui document (proces-verbal al adunarii generale sau al comitetului) care sa defineasca modul de impartire a sumei ramase intre cele 3 scari, in conditiile in care scara 1 a contribuit la acest fond cu 76%, scara 2 cu 13% si scara 3 cu 11%, are scara 1 dreptul sa revendice intregul procent cu care a contribuit sau macar 33% in cazul unei eventuale separari a scarilor prin infiintarea a 3 asociatii independente?
In speranta ca m-am facut suficient de bine inteles, va multumesc anticipat pt ajutor.
am optat pt constituirea unui fond special deoarece in normele metodologice de aplicare a legii 230 ,cap ll, art 24 (5) se specifica faptul ca fondul de reparatii va fi depus in contul asociatiei de propr. si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de propr in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli,asociatie din care proprietarii unei scari reprezinta 33% / practic ceilalti 66% pot dispune cum vor (prin intermediul pers care fac parte din c. ex.sau la o adunare generala) de banii stransi.#-o
tabelul nominal l-am facut deja / in baza lui am cerut infiintarea fondului pt zugravit / degeaba#-o
i-am convins sa constituie fondul de reparatii cu legea in mana / desi nu am pregatire in domeniu juridic, macar stiu sa citesc / a fost greu
in privinta zugravitului mi se spune: "nu constitui eu un fond special pt d.ta si daca ii strangi in fondul de reparatii , banii pot fi folositi pt orice reparatie in functie de decizia c ex" #-o
fac parte din C.Ex al unei asociatii de proprietari si va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie:
proprietarii unei scari (in proportie de 90) sunt de acord cu zugravirea scarii blocului. / dupa ce le-am obtinut acordul, am intocmit un tabel nominal in baza caruia am solicitat administratorului crearea unui fond pt zugravirea scarii. / acesta refuza sa il creeze si este sustinut de presedintele asociatiei. / va rog sa imi spuneti ce optiuni am / va multumesc anticipat