avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate gigifurtuna

Activitate gigifurtuna

Răspuns la discuția SUCCESIUNE
Mulțumesc
Discuție SUCCESIUNE
In urma decesului ambilor parinti (unul a decedat in anul 2009 iar celalalt in 2013) a ramas ca mostenire o casa si curtea aferenta si o suprafata de teren arabil in extravilan.Mentionez ca eu am locuit impreuna cu ei.Mai am un frate cu care am avut intelegerea verbala ca el sa mosteneasca terenul din extravilan si eu casa.Am facut investitii de peste 25000 de lei in reparatii fara de care locuinta respectiva s-ar fi naruit si i-am lasat in toti acesti ani fratelui meu terenul din extravilan sa-l foloseasca.Acum mi-a comunicat ca o sa ceara in instanta dreptul din locuinta cuvenit si terenul din extravilan.Ce sanse am sa nu-i cedez locuinta? Multumesc mult.
In urma unui proces de partaj se atribuie un imobil evaluat la 26000 lei prietenei mele. Acesteia i se impune plata unei sulte de 13000 lei catre fostul sot.De la terminarea procesului se chinuie sa vanda imobilul la valoarea la care a fost evaluat si nu a reusit. A trecut cele 6 luni in care trebuia sa plateasca sulta si acum fostul sot a solicitat executarea silita. Deja prietena mea a primit somatia.In cazul vanzarii la licitatie a imobilului suma obtinuta se va imparti la 2 sau se va plati sulta si ce va ramane(daca va ramane) se va da prietenei mele? Ce se poate face pentru o impartire corecta a banilor rezultati in urma licitatiei?Va multumesc!