avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate nicki81

Activitate nicki81

Buna ziua. In perioada 2004-2011 am fost angajata pe baza de contract si carte de munca in Romania. Incepand cu 17 ianuarie 2012 m-am angajat la Universitatea din Malta pe baza de contract de munca cu perioada determinata de 3 ani. Intre timp am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in luna Mai 2013. Dupa nasterea copilului nu o sa mai pot lucra pana la terminarea contractului(ianuarie 2015), urmand sa-mi dau demisia si sa-mi restabilesc resedinta in Romania impreuna cu copilul. Am contactat autoritatile din Malta in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului si mi-au raspuns ca nu o sa fiu eligibila deoarece ma relochez in Romania. Prin urmare, ce trebuie facut pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului din partea statului roman, avand in vedere ca am obtinut venituri in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, lucrand cu contract de munca in strainatate si platind asigurarile sociale si impozitele aferente veniturilor? Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi buna.
in 17.10.2004 am avut un accident de masina care s-a soldat cu vatamarea corporala a celorlati 3 pasageri ai masinii.eu eram soferul acestei masini. In urma accidentului, 2 dintre acestia au suferit ruptura de clavicola si ruptura de brat. la politie eu m-am impacat cu aceste 3 persoane, iar ele nu au avut pretentii materiale si morale.Unul dintre accidentati era si proprietarul masinii. dupa o perioada de 2luni(febr.2005) de la solutionarea cazului proprietarul masinii a inceput sa ma hartuiasca si sa-mi ceara daune materiale pentru masina avariata.Eu cu el nu am semnat nici un angajament pentru plata avariei masinii. In urma cu 2 zile(16.11.2005) proprietarul masinii sustine ca i sa redeschis plaga,iar eu sunt vinovata de acest lucru(dar eu am aflat ca sa lovit singur).Intrebarile mele sunt:
1)imi poate redeschide dosarul penal si care vor fi consecintele?
2)ce pot face in aceasta situatie?
3)ma poate da in judecata pe cale civila? VA MULTUMESC ANTICIPAT. ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!