avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VA ROG SA MA AJUTATI!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VA ROG SA MA AJUTATI!

in 17.10.2004 am avut un accident de masina care s-a soldat cu vatamarea corporala a celorlati 3 pasageri ai masinii.eu eram soferul acestei masini. In urma accidentului, 2 dintre acestia au suferit ruptura de clavicola si ruptura de brat. la politie eu m-am impacat cu aceste 3 persoane, iar ele nu au avut pretentii materiale si morale.Unul dintre accidentati era si proprietarul masinii. dupa o perioada de 2luni(febr.2005) de la solutionarea cazului proprietarul masinii a inceput sa ma hartuiasca si sa-mi ceara daune materiale pentru masina avariata.Eu cu el nu am semnat nici un angajament pentru plata avariei masinii. In urma cu 2 zile(16.11.2005) proprietarul masinii sustine ca i sa redeschis plaga,iar eu sunt vinovata de acest lucru(dar eu am aflat ca sa lovit singur).Intrebarile mele sunt:
1)imi poate redeschide dosarul penal si care vor fi consecintele?
2)ce pot face in aceasta situatie?
3)ma poate da in judecata pe cale civila? VA MULTUMESC ANTICIPAT. ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 02:14, 20 Noiembrie 2005
1.Daca nu este vatamare corp. grava (182 Cod Penal), nu poate fi vorba de raspundere penala,oricat n-ar dori persoana vatamata.
2.Poate insa intenta actiune civila in temeiul art.998-999 Cod Civil. Daca esti jurist vezi Barsan -Statescu "Teoria Generala a Obligatiilor" - este tratata pe larg o situatie identica. Daca nu, ar fi bine sa apelezi la un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier savudaniel savudaniel am si eu o intrebare.....in cazul in care fac un accident cu masina personala plina de oameni pe un drum forestier pot fii acuzat penal...accidentul sa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa anka_iovan anka_iovan pe 17 ianuarie 2010 am avut un accident de masina. eram la volan, iar pe scaunul din dreapta era proprietarul masinii. carosabilul era acoperit de polei, am ... (vezi toată discuția)
Accident tatianatintisan tatianatintisan Buna ziua, Sotul meu a avut accident pe data de 01.12.2010, era pasager in masina vinovata de accidentul produs. In urma accidentului a suferit o interventie ... (vezi toată discuția)