avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

pe 17 ianuarie 2010 am avut un accident de masina. eram la volan, iar pe scaunul din dreapta era proprietarul masinii. carosabilul era acoperit de polei, am derapat si m-am rasturnat cu masina pe camp. din accident a rezultat avarierea autoturismului si ranirea usoara a pasagerului din dreapta fara a avea nevoie de spitalizare. a declarat initial ca nu are nicio pretentie materiala de la mine. dupa aproape doua luni proprietarul masinii a depus plangere penala pentru vatamare din culpa si are pretentia sa ii platesc masina la valoarea la care va fi evaluata pretinzand ca a avut nevoie de 9 zile de spitalizare. a declarat ca a fost obosit si a fost de acord sa conduc eu. as vrea sa stiu ce urmeaza se se intample, daca se va incepe urmarirea penal si ce sanse am sa castig in cazul unui proces.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:28, 10 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Art 184 Cod penal Vatamarea corporala din culpa
Fapta prevazuta in art 18 alin 2 care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 10 zile,precum si cea prevazuta in art 181,
savarsita din culpa ,se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala

Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil se va ajunge la instanta de judecata ,care in raport de probele administrate ,va dispune solutia
Avand in vedere cele 9 zile de ingrijiri medicale despre care faceti vorbire,din punct de vedere penal,se va da ordonanata de NUP.
Cu privire la latura civila,victima va depune o actiune in pretentii,conform art.998-1000 c.civ. prin care va solicita despagubiri civile,probabil legate de tratamentul sau,de eventuale cheltuieli ocazionate de recuperarea sa si cele privind reparatiile necesare autoturimului.
Este posibil sa solicite si daune materiale.
Acesta trebuieste sa isi dovedeasca pretentiile cu acte,interogatoriu,martori si expertize.
Dvs.trebuie sa va angajati avocat si dovediti ca pretentiile reclamantului sunt mai mici sau ca nu ati avutculpa in producerea evenimentului rutier
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)
Daune accident butoi.laurentiu butoi.laurentiu Am fost implicat intr-un accident in care am fost victima, accidentul s-a soldat doar cu o trauma toracica fara spitalizare. Care sunt sansele sa primesc ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa - ce mi se poate intampla daca victimele au pretentii materiale pe care nu le pot onora? emanuel11 emanuel11 am si eu o peoblema...in urma cu o luna,am avut un accident rutier(nu consumasem bauturi alcoolice) soldat cu victime,dintre care 2 au avut nevoie de ... (vezi toată discuția)