Am fost implicat intr-un accident in care am fost victima, accidentul s-a soldat doar cu o trauma toracica fara spitalizare. Care sunt sansele sa primesc daune?
Are rost sa fac plangere penala impotriva vinovatului? sau pierd mai multi bani si timp in comparatie cu ceea ce pot obtine in urma procesului.
Este dreptul dvs.de a formula plangere penala impotriva vinovatului.daca INML va acorda peste 10 zile de ingrijiri medicale atunci sunt intrunite elementele constitutive ale infr.prev.si ped. de art.184 c.p.
Formularea unei plangeri penale impotriva vinovatului de producerea accidentului se justifica numai daca numarul zilelor de ingrijiri medicale depasesc 10
Daca veti depune plangere penala impotriva celui vinovat trebuie sa faceti acest lucru in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului faptei.
In functie de suferintele provocate si daunele suferite puteti formula si actiune in pretentii conform art.998-1000 c.civ impotriva vinovatului,insa numai in situatia in care va puteti dovedi pretentiile materiale pe care ar urma sa le invocati(interogatoriu,acte medicale sau/si alte acte,martori,alte probe)
Accident rutier
Mariws89
buna ziua ...vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru daca se poate ...
la inceputul lunii am fost implicat intrun accident rutier in care a fost ... (vezi toată discuția)