buna ziua ...vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru daca se poate ...
la inceputul lunii am fost implicat intrun accident rutier in care a fost implicat si un pieton.... Aceste a traversat strada neregulamentar in fata mea, coborand dintr-un vehicul cu tractiune animala neasigurandu-se , circuland in continuare pe carosabil .. Eu am incercat sa il evit , insa drumul fiind acoperit cu zapada mi-a alunecat spatele acrosandu-l si acesta a cazut in sant .. Am chemat politia , salvarea cum trebuia , am dat si probe biologice , nefiind baut , alcoolemie 0 ! Victima a stat in spital o zi pentru analize , verdictul fiind contuzie toracica , nefiind ceva grav dupa spusele doctorului avand numai cateva vanatai .A stat inca 3 zile acasa sub supravegherea parintilor dupa iesire !Fapta a fost trecuta la vatamare corporala din culpa art.184 alin 1 si 3, parintii neavand pretentii penale ! Permisul mi-a fost luat din ziua faptei , asteptand si azi verdictul ...
As vrea sa stiu si eu ce pedeapsa pot lua!multmesc anticipat !
in cazul accidentelor soldate cu victime omenesti, se deschid dopsdare de cercetare penala im potriva cond. auto implicati, urmand a se stabili ulterior daca este vinovat soferul sau victima, exista culpa comuna, etc.
Daca victima din cadrul accidentului pe care ni l-ati prezentat nu depune certificat medico-legal avand cel putin un nr de 10 zile ingrijiri medicale si nu formuleaza o plangere penala impotriva dvs. in termen de doua luni de la data producerii accidentului, nu putem vorbi de fapta penala si dosarul se va inainta catre parchet cu propunerea de a nu se incepe urmarirea penala impotriva dvs., intrucat fapta nu exista. parchetul va formula o ordonanta, aceasta vi se va comunica dvs. si problema va fi solutionata.
Cat dureaza?? Greu de spus, insa prea mult pentru rabdarea oricarui om normal. :(Mergeti la politistul de caz sa va interesati despre dosarul dvs.
victima are certificat medico-legal insa nu are 10 zile , si nu depune plangere penala , neavand pretentii decat plata cheltuielilor cu drumurile ,si analizele ...Asa mi s-a spus si de catre agentul constatator ca fapta este penala insa nu este sub urmarire penala ... Voi merge sa-l mai intreb in legatura cu dosarul ....
Accident cu victima
tontonel
Buna ziua,
Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)