avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

buna ziua ...vreau sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru daca se poate ...

la inceputul lunii am fost implicat intrun accident rutier in care a fost implicat si un pieton.... Aceste a traversat strada neregulamentar in fata mea, coborand dintr-un vehicul cu tractiune animala neasigurandu-se , circuland in continuare pe carosabil .. Eu am incercat sa il evit , insa drumul fiind acoperit cu zapada mi-a alunecat spatele acrosandu-l si acesta a cazut in sant .. Am chemat politia , salvarea cum trebuia , am dat si probe biologice , nefiind baut , alcoolemie 0 ! Victima a stat in spital o zi pentru analize , verdictul fiind contuzie toracica , nefiind ceva grav dupa spusele doctorului avand numai cateva vanatai .A stat inca 3 zile acasa sub supravegherea parintilor dupa iesire !Fapta a fost trecuta la vatamare corporala din culpa art.184 alin 1 si 3, parintii neavand pretentii penale ! Permisul mi-a fost luat din ziua faptei , asteptand si azi verdictul ...
As vrea sa stiu si eu ce pedeapsa pot lua!multmesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Mariws89 , utilizator 13:12, 21 Martie 2011
Depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de catre medicul legist.
in cazul accidentelor soldate cu victime omenesti, se deschid dopsdare de cercetare penala im potriva cond. auto implicati, urmand a se stabili ulterior daca este vinovat soferul sau victima, exista culpa comuna, etc.
Daca victima din cadrul accidentului pe care ni l-ati prezentat nu depune certificat medico-legal avand cel putin un nr de 10 zile ingrijiri medicale si nu formuleaza o plangere penala impotriva dvs. in termen de doua luni de la data producerii accidentului, nu putem vorbi de fapta penala si dosarul se va inainta catre parchet cu propunerea de a nu se incepe urmarirea penala impotriva dvs., intrucat fapta nu exista. parchetul va formula o ordonanta, aceasta vi se va comunica dvs. si problema va fi solutionata.
Cat dureaza?? Greu de spus, insa prea mult pentru rabdarea oricarui om normal. :(Mergeti la politistul de caz sa va interesati despre dosarul dvs.
victima are certificat medico-legal insa nu are 10 zile , si nu depune plangere penala , neavand pretentii decat plata cheltuielilor cu drumurile ,si analizele ...Asa mi s-a spus si de catre agentul constatator ca fapta este penala insa nu este sub urmarire penala ... Voi merge sa-l mai intreb in legatura cu dosarul ....

Va multumesc frumos pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima tontonel tontonel Buna ziua, Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)