avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate c.marius.ro

Activitate c.marius.ro

Buna ziua. Sunt functionar public intr-o primarie dintr-o
comună avand functia de politist local clasa a-III-a grad profesional asistent. Vreau sa promovez in clasa I pe acelasi grad profesional, asistent. Problema mea este ca in momentul in care am aplicat pe postul de functionar public aveam deja studii superioare finalizate iar postul a fost pe studii medii. In legea functionarului public 57/2019 este specificat: pentru a fi promovat in clasa I trebuie ca,
cursurile superioare sa fie terminate dupa angajarea pe post de functionar public. Intrebarea mea este: angajatorul, respectiv primaria prin primarul in functie vrea sa imi transforme postul din clasa a -III -a in post clasa I, in cadrul carei legi si articol trebuie sa ma incadreze? Vă mulțumesc.
In data de 04.02. 2020 fiica mea a fost implicata intr-un accident rutier in Brasov, fiind lovita din spate. Doamna care a provocat accidentul a cerut interventia medicilor deoarece avea un atac de panica fara alte vatamari corporale si din acest motiv accidentul a fost catalogat ca find accident cu victime. Vinovata are polita RCA si Casco la Allianz Tiriac, s-a sunat pentru deschiderea dosarului de dauna, s-a facut constatarea si implicit notarea daunelor provocate masinilor. Firma de asigurari a facut o adresa la politie pentru inceperea reparatiilor la masina lovita din spate cerand: cauzele si imprejurarile producerii evenimentului, numerele de inmatriculare ale autovehiculelor implicate, cine se face raspunzator de producerea accidentului, alcoolemia conducatorilor, daca in accident au fost vatamari corporale/copia certificatului medico-legale dar nu au primit nici un raspuns. Am sunat la politie si au spus ca nu trimit nimic deoarece dosarul este la tribunal fiindca au fost victime si vor trimite dupa incheierea procesului. Precizez ca nici o persoana implicata in accident nu a facut plangere. Am intrebat la Politia Rutiera Neamt si mi-au spus ca dosarul de dauna nu are nici o legatura cu dosarul penal si ca politia trebuia sa dea un raspuns in cel mult 30 de zile pentru repararea masinilor, mai ales ca pentru fiica mea exista un discomfort ea nemaiputand folosi masina mai ales ca nu a fost din vina ei accidentul.
Intrebarea mea este: politia trebuie sa astepte inchiderea dosarului penal pentru trimiterea unui raspuns catre firma de asigurari? sau poate trimite datele cerute independent de dosarul penal? Am inteles ca persoana care a provocat accidentul deja are raspunsul pe care il asteptam si noi. Dovada vinovatiei persoanei este facuta prin dovada de circulatie provizorie de 15 zile si retinerea permisului.
Buna seara
Mama mea are 61 ani.In cursul vietii ea a fost tutore pt un minor timp de 16 ani.In toata aceasta perioada, ea a primit o indemnizatie de la primarie pt crestera copilului. Tin sa mentionez ca nu era un salariu ci o suma de bani modica care o primea pt intretinerea copilului. La un interval de cateva luni un asistent social venea acasa si se dadea o dare de seama pt felul in care se cheltuiau acei bani.Asta s-a intamplat in anii 1987- 2003.Dupa cativa ani a fost curator pt o batrana timp de 4 ani .Pt aceasta perioada a primit un salariu minim pe economie. Acum mama mea este f bolnava ,avand ca diagnostic :polineuropatie diabetica.medicul care o urmareste a zis ca pt aceasta boala ar putea beneficia de pensie de boala.Doresc sa va intreb daca in situatia sus mentionata are dreptul la asa ceva si cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc Angela