avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate jon_ion

Activitate jon_ion

Răspuns la discuția zid comun?
mai pot cere expert asistent? ce alte modalitati sunt pentru a ma asigura ca expertul va face expertiza corect? multumesc!
Discuție zid comun?
buna ziua! Sunt in proces cu un vecin pentru granituire,in care el revendica un perete care desparte cele doua proprietati in acelasi timp acel perete fiind si peretele casei mele.(daca la absurd ,el si-ar demola casa atunci casa mea ramane fara perete) In cadastrul facut in 2002 cadastristul nu a sesizat faptul ca peretele este comun, pe releveu schitand inca un perete al proprietatii mele ,perete cara de fapt nu exista, facand masuratorile fara sa calculeze acel zid ca fiind perete comun, cotele le-a dat de la perete( perete unic pentru ambele case) si nu de la mijlocul peretelui. Ce ar trebui sa facut ca atunci cand vine expertul topo desemnat de instanta sa treaca in expertiza faptul ca acel zid este zid comun?
buna ziua !in ce conditii se poate cere iesirea din indiviziune cu statul cu plata unei sulte?
Răspuns la discuția conditie concesiune
de fapt cine este adevaratul proprietar al acestor terenuri? primaria, prin consiliul local sau prin primar, afi, cine trebuie sa semneze in calitate de proprietar?
Răspuns la discuția conditie concesiune
se pare ca nu are nimeni nici un raspuns pentru mine!
daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere constructie dar am aflat ca exista un contract de inchiriere pentru altcineva. este o curte nationalizata ,casa mea nu are nici o legatura cu legea 112, cel care a inchiriat este cumparator pe legea 112.
buna ziua. stie cineva daca pentru inchirierea unei curti pe legea 112, de la primarie este nevoie de situatia juridica a terenului ,daca da de unde se scoate?
Răspuns la discuția servitute
servitutea este mentionata in actele vechi dar nu este delimitata o latime anume si ulterior terenul pe care este servitutea a fost nationalizat si servitutea odata cu terenul, din aceasta cauza ea nu mai este trecuta in actul de v/c.
Discuție servitute
buna ziua. servitutea de trecere este si pentru utilitati sau trebuie alt capat de cerere? daca este un proces pe ro; si nu s-a facut expertiza se poate cere ordonanta presedentiala, inclusiv pentru utilitati? ordonanta presedentiala se tacseaza separat?multumesc.
buna ziua! cat dureaza un proces in contencios cu primaria?