avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate kontikki

Activitate kontikki

Buna ziua,
presupunand prin absurd ca voi obtine in urmatorii 2-3 ani despagubirea in urma legii 290, as dori sa intreb daca acesta este considerat un venit impozabil ?

Multumesc
bunica mea s-a refugiat in '47 in urma unei temeri bine intemeiate.
mentionez ca aceasta despagubire se acorda conform legii 290 /2003.
Răspuns la discuția Prima casa / succesiune
multumesc de raspuns.
"nu are importanta cand dezbateti succesiunea" - adica pot sa fac succesiunea intai si apoi sa aplic la prima casa ?

eu din ce stiam, succesiunea e considerata efectuata / acceptata din oficiu de parti dupa 6 luni daca nici una din parti nu si-a manifestat intentia de a renunta la partea revenita in acest interval. oficializarea putand a se face ulterior..cu o taxa de succesiune mai mare..
Noi nu am facut succesiunea dupa tatal meu care a murit acum 8 ani. Fara aceasta succesiune sunt eligibil ptr prima casa. Este in regula sa aplic pentru programul prima casa si sa fac succesiunea dupa ?

multumesc
Răspuns la discuția pensie urmas militara
undeva ceva imi scapa.
O vecina a bunicii mele a beneficiat marire a pensiei de urmas militara in urma unei recalculari facute anul acesta.
La fel si nasul meu, militar, pensionat in 2000.
multumesc
Răspuns la discuția pensie urmas militara
Bunica mea are vecine care beneficiaza , la fel, de pensie militara dupa sotul lor. Si se pare ca li s-a recalculat pensia...in bine. De aceea va intrebam, cu speranta :).
Buna ziua,
bunica mea a fost refugiata din basarabia si a obtinut o hotarare a prefecturii brasov, comisia judeteana de aplicare a legii 290 privind valoarea despagubirii ca urmare a refugierii in Romania.
Din cate inteleg, trebuie sa obtinem si titlul de refugiata. Cum putem sa obtinem acest titlu?
Mentionez ca bunica mea a murit in martie. Unde trebuie sa ne adresam in continuare si cum trebuie sa procedam astfel incat sa obtinem acest titlu de refugiat?
Mai poate fi anulata aceasta hotarare a prefecturii brasov ?
Bunica mea beneficiaza de pensie de urmas dupa bunicul meu, pensionat anticipat in 1983.
Din ce "se zvoneste", se pare ca "s-au intamplat" recalculari ale pensiilor militare.
Imi puteti oferi mai multe detalii asupra acestor recalculari ? (si daca se cunoaste daca ele vor mai avea loc in contextul actual).
Imi cer scuze ca nu va pot furniza mai multe detalii.

Multumesc
Răspuns la discuția pensie anticipata femei
Va multumesc.
In aceste conditii varsta la care se va putea beneficia de pensie in raport cu vechimea in munca este de 60 de ani?

Poate beneficia la varsa de pensionare de pensie de urmas dupa tatal meu?

Din nou, va multumesc mult
scuze,
intrebarea mea este daca si cand poate mama mea beneficia de pensie anticipata?
Repet, are varsta de 50 de ani, 20 de ani vechime in munca, a iesit cu ordonanta de 10 ani, in prezent lucreaza in spania. Tatal meu e decedat acum10 ani.

Multumesc,