avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubire refugiat Basarabia legea 290/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubire refugiat Basarabia legea 290/2003

Buna ziua,
bunica mea a fost refugiata din basarabia si a obtinut o hotarare a prefecturii brasov, comisia judeteana de aplicare a legii 290 privind valoarea despagubirii ca urmare a refugierii in Romania.
Din cate inteleg, trebuie sa obtinem si titlul de refugiata. Cum putem sa obtinem acest titlu?
Mentionez ca bunica mea a murit in martie. Unde trebuie sa ne adresam in continuare si cum trebuie sa procedam astfel incat sa obtinem acest titlu de refugiat?
Mai poate fi anulata aceasta hotarare a prefecturii brasov ?
Cel mai recent răspuns: oltenita4 , utilizator 22:22, 25 Decembrie 2010
Statutul de refugiat se recunoaşte, la cerere, cetãţeanului strãin care, în urma unei temeri bine întemeiate de a fi persecutat pe motive de rasa, religie, naţionalitate, opinii politice sau apartenenţa la un anumit grup social, se afla în afarã tarii de origine şi care nu poate sau, datoritã acestei temeri, nu doreşte protecţia acestei tari, precum şi persoanei fãrã cetãţenie care, fiind în afarã tarii în care îşi avea reşedinţa obişnuitã datoritã aceloraşi motive menţionate mai sus, nu poate sau, datoritã respectivei temeri, nu doreşte sa se reintoarca.
In acest sens, trebuie sa va adresati Oficiului Roman pentru Imigrari.
bunica mea s-a refugiat in '47 in urma unei temeri bine intemeiate.
mentionez ca aceasta despagubire se acorda conform legii 290 /2003.
Pentru a initia demersuri in legatura cu recunoasterea statutului de refugiat, trebuie sa adresati o cerere catre arhivele statului - filiala Brasov, in care sa le cereti sa va raspunda daca se gasesc in arhivele statului roman inscrisuri in acest sens in ceea ce ii privesc pe cei care s-au refugiat. Sa luati numar de inregistrare la cerea depusa, intrucat, indiferent daca va raspund sau nu, si indiferent de ce raspuns primiti, in 30 de zile, demersul acesta va este suficient in fata instantelor de judecata, in cazul in care ANRP insista pe aceasta tema. Oricum, daca aveti hotarare a comisiei judetene, ii puteti actiona in judecata, la Tribunalul Brasov, pe contencios administrativ, cu "obligatia de a face", cerand si actualizarea sumei cu rata inflatiei, de la data nasterii dreptului pana la data platii efective. Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta la adresa de mail: oltenita4@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)
Contestatie legea 290/03 MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am o speta pe Legea nr. 290/2003 referitoare la despagubirile pentru bunurile ramase in Basarabia si nu stiu exact unde as putea inainta cererea de ... (vezi toată discuția)
Refugiat din basarabia / legea nr. 290/2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatal meu este refugiat din Basarabia. Pentru despagubirile acordate de statul roman acestor refugiati, tatal meu trebuie sa depuna la dosar si o dovada ca ... (vezi toată discuția)