avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce alternative am?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce alternative am?

Buna ziua,
nu sunt sigura daca subiectul meu este bine incadrat aici,daca nu imi cer scuze.
Este vorba despre faptul ca am o Hotarare definitiva pe Legea 290/2003(legata de despagubirile acordate celor refugiati din Basarabia),pe care am obtinut-o,conf.legislatiei ,de la Prefectura Bacau si pe care am depus-o la A.N.R.P din august 2007(hotararea este datata 09.07.2007).Suma depasind 100.000 lei,ar fi trebuit achitata de catre ANRP in termen de 2 ani,in primul an 40%,iar 60% in cel de-al doilea an.Dupa cum se vede,au trecut 3 ani si nu am primit nici un leu,motivul invocat fiind de fiecare data lipsa bugetarii .Am apelat si la avocatul poporului,prin intermediul caruia am primit acelasi raspuns in 2 peri de la ANRP.Nu stiu cum sa fac sa obtin acesti bani,reprezentand despagubiri,cum sa actionez mai departe.Ma tem sa nu se prescrie suma dupa un timp,ce parere aveti?Multumesc anticipat.:love2:
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:57, 23 Octombrie 2010
Apelati la un executor judecatoresc.
Intradevar, ar trebui sa apelati destul de repede la acesta, deoarece termenul de prescriere este de 3 ani.
Chiar daca am tot purtat corespondenta cu cei de la ANRP?
Dar pentru executor nu trebuie o hotarare de la Judecatorie,pe care sa o execute?Eu m-am referit ca am Hotarare a comisiei de stabilire a despagubirilor,pe baza careia ANRP trebuia sa faca plata.Deci,nu am actionat in instanta ANRP.
dati in judecata statul.ANRP mereu invoca ca nu bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/despagubiri anrp tathiana tathiana Detin o hotarare emisa de Prefectura Galati de acordare a despagubirilor pt refugiatii den Basarabia(tatal meu decedat).Am depus documentatia aferenta catre ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)