scuze,
intrebarea mea este daca si cand poate mama mea beneficia de pensie anticipata?
Repet, are varsta de 50 de ani, 20 de ani vechime in munca, a iesit cu ordonanta de 10 ani, in prezent lucreaza in spania. Tatal meu e decedat acum10 ani.
Ca sa beneficieze de pensie anticipata partiala, mama dvs. trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii: sa aiba varsta de 55 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Din mesajul dvs. rezulta ca nu indeplineste niciuna dintre aceste doua conditii.
:offtopic: Daca doriti sa modificati mesajul dvs., folositi functia "editeaza". Daca mai doriti sa puneti alte intrebari, apasati pe butonul "raspunde".
Potrivit actualei legislatii, mama dvs. va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani. Tot atunci va putea solicita si pensie de urmas si va putea opta pentru pensia cea mai avantajoasa.
Daca a lucrat legal in Spania, stagiile realizate acolo se adauga stagiului realizat in Romania in vederea deschiderii drepturilor de pensie.
Pensie anticipata
maia1956
Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere
SoLoAlin
Buna Seara!
Am si eu o rugaminte la adresa Dumneavoastra si as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema!
Sunt nascut la data de ... (vezi toată discuția)