avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata femei

scuze,
intrebarea mea este daca si cand poate mama mea beneficia de pensie anticipata?
Repet, are varsta de 50 de ani, 20 de ani vechime in munca, a iesit cu ordonanta de 10 ani, in prezent lucreaza in spania. Tatal meu e decedat acum10 ani.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:25, 5 Iunie 2010
Ca sa beneficieze de pensie anticipata partiala, mama dvs. trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii: sa aiba varsta de 55 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Din mesajul dvs. rezulta ca nu indeplineste niciuna dintre aceste doua conditii.

:offtopic: Daca doriti sa modificati mesajul dvs., folositi functia "editeaza". Daca mai doriti sa puneti alte intrebari, apasati pe butonul "raspunde".
Va multumesc.
In aceste conditii varsta la care se va putea beneficia de pensie in raport cu vechimea in munca este de 60 de ani?

Poate beneficia la varsa de pensionare de pensie de urmas dupa tatal meu?

Din nou, va multumesc mult
Potrivit actualei legislatii, mama dvs. va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani. Tot atunci va putea solicita si pensie de urmas si va putea opta pentru pensia cea mai avantajoasa.

Daca a lucrat legal in Spania, stagiile realizate acolo se adauga stagiului realizat in Romania in vederea deschiderii drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata maia1956 maia1956 Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere SoLoAlin SoLoAlin Buna Seara! Am si eu o rugaminte la adresa Dumneavoastra si as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema! Sunt nascut la data de ... (vezi toată discuția)