Am si eu o nelamurire. Sotia mea a nascut in vara lui 2005, iar in noiembrie a ramas iarasi gravida. Se afla deja in concediu pentru ingrijirea primului copil si primeste cei 8 mil. lunar. Al doilea copil se va naste in vara lui 2006. Am inteles ca dupa 42 de zile obligatorii de concediu postnatal poate solicita banii pentru concediul de ingrijire aferent celui de-al doilea copil.
Nedumerirea mea consta in urmatorul fapt: sa inteleg ca incepand cu toamna anului asta, 2006, va incasa 16 mil de lei lunar???? adica pentru fiecare dintre copii cate 8 mil, sau suma va fi in continuare doar de 8 milioane lunar?
Va rog mult sa ne raspundeti.
Multumim mult.
Tin, in primul rand, sa va multumesc pentru raspuns.
As mai avea niste intrebari, daca nu supar prea mult.
1) Spuneti ca e greu de descoperit, insa cred ca v-ati referit doar la cazul in care s-ar sesiza cineva, din senin, sa faca acel control de care vorbeati, pentru ca imi imaginez ca, in cazul unui divort, instanta, sau avocatul partii adverse, ar putea cere o serie de documente din care s-ar putea dovedi asta, sau chiar ar putea sa apeleze la varianta controlului. In ce priveste dovedirea, eu consider ca e destul de simplu, pt ca se stie cine a solicitat acest fals, deci nu cred ca pot exista dubii.
2) In cazul intocmirii unui dosar penal, ar putea afecta acest fapt incredintarea custodiei copilului, avand in vedere faptul ca mama lui are aceasta "pata"? Sau, intrebarea ar putea suna altfel: este posibil ca acest dosar penal sa se soldeze doar cu amenda penala, nu si cu inchisoare?
Va multumesc si va cer scuze pentru insistenta cu care doresc sa aflu aceste raspunsuri, insa probabil sesizati si stressul si gravitatea problemei, adaugand la acestea si ... iminenta unui divort.
Am un mare of si va rog din suflet sa ma lamuriti.
E posibil sa fie descoperita o proaspata mamica (de august) ca a "aranjat" cu spaga, in ianuarie, sa aiba, pe cartea de munca, lunile ce ii lipseau (oct-nov-dec-ian) pt a obtine indemnizatia de 7,8 mil de lei pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani?
Practic, in jurul datei de 15 ianuarie 2005, viitoarea mamica, aflata atunci in luna a 2-a deja si neavand serviciu, deci nici contributii platite catre CAS, s-a gandit ca va naste in august si nu va indeplini conditia de a avea cele 10 luni necesare acordarii indemnizatiei cu pricina. Prin urmare, a "aranjat" atat cu o firma, cat si cu Inspectoratul Teritorial de Munca sa isi faca un contract fictiv, incepand cu 1 oct 2004 (retroactiv) pe care l-a inregistrat la ITM, iar firma respectiva a inregistrat si ea, in actele proprii, acest contract, cu toate modificarile ce presupune acest lucru.
Poate fi aceasta "acoperire" cu hartii si relatii atat de buna, incat sa nu fie descoperita? Si, in cazul in care ar fi descoperita, ce ar risca aceasta femeie? Ar fi vorba doar de o amenda si suspendarea indemnizatiei, sau s-ar putea transforma si in fapta penala de genul: fals, uz de fals, dare de mita, etc? A r avea circumstante atenuante ca e mama si ca alapteaza inca, sau ... daca pierde Statul, nu exista ingaduinta?
Va rog mult sa-mi raspundeti, pentru ca e foarte fierbinte aceasta problema.
Va multumesc