Am si eu o nelamurire. Sotia mea a nascut in vara lui 2005, iar in noiembrie a ramas iarasi gravida. Se afla deja in concediu pentru ingrijirea primului copil si primeste cei 8 mil. lunar. Al doilea copil se va naste in vara lui 2006. Am inteles ca dupa 42 de zile obligatorii de concediu postnatal poate solicita banii pentru concediul de ingrijire aferent celui de-al doilea copil.
Nedumerirea mea consta in urmatorul fapt: sa inteleg ca incepand cu toamna anului asta, 2006, va incasa 16 mil de lei lunar???? adica pentru fiecare dintre copii cate 8 mil, sau suma va fi in continuare doar de 8 milioane lunar?
Va rog mult sa ne raspundeti.
Multumim mult.
Art.6 al 4, OU 148/2005 spune contrarul : o singura indemnizatie, doar durata acordarii se prelungeste corespunzator (adica pana cel de-al doilea copil are 2 ani)
pai cam da pana in 01.01.2007, cand ai sa ii cresti cu 6 mil+2 mil alocatie pentru fiecare copil(dar numai pana la 2 ani beneficiezi de aceasta alocatie).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Og 148/2005
sirbu elena
am si eu o problema careia nu ii gasesc raspuns singura. in og 148/2005 la art. 1 alin.1 se specifica urmatoarele: "Începând cu data de 1 ianuarie 2006, ... (vezi toată discuția)