avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil

Am si eu o nelamurire. Sotia mea a nascut in vara lui 2005, iar in noiembrie a ramas iarasi gravida. Se afla deja in concediu pentru ingrijirea primului copil si primeste cei 8 mil. lunar. Al doilea copil se va naste in vara lui 2006. Am inteles ca dupa 42 de zile obligatorii de concediu postnatal poate solicita banii pentru concediul de ingrijire aferent celui de-al doilea copil.
Nedumerirea mea consta in urmatorul fapt: sa inteleg ca incepand cu toamna anului asta, 2006, va incasa 16 mil de lei lunar???? adica pentru fiecare dintre copii cate 8 mil, sau suma va fi in continuare doar de 8 milioane lunar?
Va rog mult sa ne raspundeti.
Multumim mult.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2006
gpaun, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 21:07, 15 Februarie 2006
veti incasa 16 mil de lei. pentru mai multe lamuriri puteti citi Ordonanta 148/2005. daca nu o gasiti am sa v-o trimit eu.
Art.6 al 4, OU 148/2005 spune contrarul : o singura indemnizatie, doar durata acordarii se prelungeste corespunzator (adica pana cel de-al doilea copil are 2 ani)

Imi pare rau pentru vestile proaste....
are dreptate alimor. nu am citit eu cu atentie aceasta prevedre in legatura cu a doua nastere in timpul concediului pentru cresterea primului copil.
ce se intampla daca nasc tripleti? ii cresc pe toti 3 cu doar 8 milioane?
pai cam da pana in 01.01.2007, cand ai sa ii cresti cu 6 mil+2 mil alocatie pentru fiecare copil(dar numai pana la 2 ani beneficiezi de aceasta alocatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 148/2005 sirbu elena sirbu elena am si eu o problema careia nu ii gasesc raspuns singura. in og 148/2005 la art. 1 alin.1 se specifica urmatoarele: "Începând cu data de 1 ianuarie 2006, ... (vezi toată discuția)
Valoarea indemnizatiei de maternitate/cresterea copilului florin2006 florin2006 Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea problema legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Eu beneficiez de aceasta indemnizatie din luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor bani de la stat pentru concediul postnatal andramer79 andramer79 Buna ziua, as dori care mai este suma lunara oferita de stat pe luna in cei 2 ani de concediu postnatal. De asemenea actele necesare si daca pot primi acest ... (vezi toată discuția)