avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Activitate andriipopa75

Activitate andriipopa75

onorariul, de orice fel, din punct de vedere fiscal, este un venit din profesie si nu un premiu .
Cand il aduci in casa sau il cheltuiesti pentru casa, se transforma in cota parte din bunurile comune. Altfel, cheltuit in orice alt mod, chiar pe vila amantei sau masina socrului nu are treaba cu partajul.
La fel cum datoriile sunt personale sau comune, si veniturile sunt personale sau comune, in functie de destinatia finala, care ar trebui demonstrata in instanta .
Oricum, e teorie pura, prea rar se retin contributii diferentiate la dobandirea bunurilor comune, in aceste cazuri conteaza avocatul si nu ce s-a intamplat in realitate .

Răspuns la discuția iesire din diviziune
daca am inteles bine, dupa decesul bunicului tau, mama ta obtinuse 3/8 din intreg apartamentul (prin partaj succesoral notarial)
Nu am inteles prea bine ce-i cu bunica "vitrega".
Oricum, in principiu, cand se doreste iesirea din INDIVIZIUNE, daca nu se poate prin acord, pe calea amiabila, solutia este un proces de iesire din indiviziune, care, in cazul de fata, s-ar solda cu o despagubire pt mama ta, corespunzatoare cotei detinute din imobil, calculata la pretul obtinut de un expert evaluator al imobilului.
conteaza locul unde se incheie contractul, fiindca trebuie sa respecte si legea locului (asta daca se incheie in strainatate) .

In Romania, pentru a evita discutiile cu organele de control, sfatul meu este sa inchei contractele dintre asociatul unic si societate in forma autentica la un notar, fapt care garanteaza (pina la un moment dat) legalitatea incheierii contractelor .