Art. 31 - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecãrui sot:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea cãsãtoriei;
b) bunurile dobândite în timpul cãsãtoriei prin mostenire, legat sau donatie, afarã numai dacã dispunãtorul a prevãzut cã ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitãrii profesiunii unuia dintre soti;
d) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensã, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii sau inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despãgubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezintã si înlocuieste un bun propriu sau bunul în care a trecut aceastã valoare.
www.avocatura.cabanova.ro
există, deoarece, dacă apreciaţi că onorariul ordinar este venit al soţului avocat, fiind deci bun comun, onorariul de succes, fiind un supliment la acest venit ce se primeşte de avocat în baza contractului de asistenţă juridică, ar trebui să aibă aceeaşi natură juridică, aceea de venit. Deci ar trebui să fie bun comun.
draga andreea pai dupa cum vezi ori domnul intreaba din pura curiozitate, ori este student la drept si este mai usor sa intrebi pe unii si pe altii, decat sa deschizi cartea si sa citesti;)
stimate domn, nu cred ca e asa greu de priceput: onorariu avocatului este una si onorariu de succes este alta, avand in vedere ca cel de succes s-ar traduce ca "premiu" pentru avocatul respectiv. sa zicem ca onorariu avocatului este o sursa de venit, cum ar fi salariu care se consuma in familie in plus peste acest tip de venit, avocatul este "premiat" pt. reusitele sale, prin onorariu de succes, care e bun propriu.