avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate iris65

Activitate iris65

Răspuns la discuția mostenire
Am precizat ca "sunt unic proprietar" (am rascumparat jumatate de apartament de la fostul sot inainte de a ma casatori cu actualul sot.).
Pentru a doua problema exista vreo solutie ?

multumesc inca o data
Discuție mostenire
Buna ziua,
sunt unic proprietar al unui apartament. In cazul decesului meu, Doamne-fereste!,
1. cum s-ar imparti mostenirea? Mentionez ca am : 2 copii din prima casatorie, sotul ( actuala casatorie), ambii parinti in viata si o sora.
2. Tin neaparat ca sotul sa mostenesca ceva, dar cum s-ar putea face ca in cazul decesului sau, mostenirea sa din partea mea sa revina copiilor mei si nu fiicei lui din prima casatorie (deoarece sotul meu a renuntat de jumatatea sa din apartamentul pe care l-a avut cu prima sotie fara a cere compensare si nu mi se pare corect ca fiica lui sa beneficieze de mostenire si din apartamentul meu ). Ar putea face el un testament in acest sens? Acest testament ar putea fi atacat ?

multumesc mult
Răspuns la discuția partaj amiabil dupa divort
multumesc mult tuturor celor care mi-au raspuns.
Răspuns la discuția partaj amiabil dupa divort
Nu stiam ca taxa judiciara se poate recupera, ar fi grozav ! Ref. la valoarea apartamentului, o putem declara noi? Deoarece pe fostul sot nu il intereseaza sa apara consemnata valoarea reala, putem pune o valoare mica , care sa ne avantajeze la calculul acestei taxei, sau ni se va cere o evaluare autorizata a apartamentului ?
multumesc mult
Răspuns la discuția partaj amiabil dupa divort
multumesc pentru promptitudine.
Si in acest caz din ce se compun costurile?
Buna ziua,
as dori un sfat in ceea ce priveste partajul amiabil al unui apartament dupa divortul definitiv. Am inteles ca se poate opta fie la o tranzactie notariala (diferita de vanzare-cumparare) , fie pe cale judecatoreasca. As dori sa stiu in care caz costurile sunt mai mici tinand cont de faptul ca fostul sot nu are pretentii "oficiale", deci va renunta la jumatatea sa de apartament in favoarea mea fara a-mi cere oficial suma stabilita de comun acord ( avand incredere in mine, va astepta sa fac eu un credit ipotecar pe acest apartament ).
multumesc