Buna ziua,
Doresc cateva lamuriri de la dvs. o sa incep sa descriu situatia cat mai exact pt a ma putea ajuta.
Bunica mea a decedat in 1990 iar in 1991 s-a facut succesiune, toti fratii au fost de acord ca, casa sa ramana fratelui cel mic...din cauza neantelegerilor cu una din surori care locuia si ea acolo, unchiul meu a plecat si a locuit in alta parte pana in 1998 cand din pacate a decedat...
Aceasta casa este in jud Bacau si in urma cu 5 ani a fost luata de ape, guvernul a construit o alta casa dar fara drept de proprietate pe 5 ani...Anul acesta se fac actele pe aceeasta casa...din cate am inteles mama mea actele sunt pe numele bunicului si el decedat in 1976 :))...surorile spun sa se faca iar succesiune la anu pt a ramene casa tuturor fratilor...Nelamuriri: unchiul meu are un fiu care a fost crescut de bunicii lui din partea mamei, nu cred ca el stie ca aceea casa a fost a tatalui sau...ce drepturi are fiul mostenitor? Se poate face o a doua succesiune tinand cont de prima este legal?
Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. si sper ca m-am exprimat cat mai exact.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire si mi-ar prinde foarte bine ajutorul d-vs.Am bunicii in varsta de 77 respectiv 73 de ani,de curand am aflat ca unul dintre ei este grav bolnav si ca nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a incheia actele de vanzare cumparare(cadastru si intabularea nu sunt facute)...intrebarea mea este, putem sa facem un ante contract pana la incheierea tuturor documentatiilor (bunicii vor sa-mi lase numai mie apartamentul si de aceea facem si acte de vanzare-cumaparare pt a nu putea fii contestat in instanta)?...tinand cont de varsta pe care o au este mai bine sa fac o expertiza medical prin care sa se arate ca sunt in deplinatatea facilitatilor mintale?...Sper ca m-am exprimat destul de corect si astept cat mai urgent raspunsul dumneavoastra.
O zi buna!