avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate r0bert

Activitate r0bert

Parerea mea e ca detinerea de droguri trebuie dovedita prin proba materiala a drogului gasit in posesia persoanei respective. Gasirea substantelor in probele biologice nu probeaza infractiunea de detinere de droguri. Iar consumul in sine nu este incriminat:

Legea 143 / 2000:
Art.2- (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Art.4-Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Legea 522 / 2004:

"Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Dupa cum se vede cuvantul "consum" nu se regaseste aici. El a fost eliminat din lege pentru a permite functionarea centrelor de tratare a dependentilor de droguri. Daca consumul ar fi ramas incriminat, dependentii nu s-ar fi putut prezenta din proprie initiativa la tratament pentru ac ar fi fost arestati pentru consum.
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Iar daca un martor era "mort de beat" .. se poate considera declaratia lui ca fiind adevarata?

Banuiesc ca si politistul poate aduce "martori" pentru a scapa. Nu?
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Daca la parchet as spune ca politistul a scris in locul unuia dintre martori, acel martor poate sa-si schimbe declaratia? .. Iar eu daca as spune ca am fost obligat sa scriu anumite chestii, as putea sa-mi schimb declaratia? ... Spun asta pentru ca nu vreau sa patesc nimic si soferul sa scape cu o pedeapsa mai "usoara".

Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Bun. Va multumesc mult de informatii. M-ati scapat de o grija...:D Chiar daca nu pot face mai nimic sa-l ajut..:(

Cu tot respectul, Robert.

P.S. Politistul a scris in locul celuilalt, de ce?, nici eu nu stiu... Dar declaratiile sunt la fel. Adica politistul a spus ceea ce s-a intamplat si cam acelasi lucru am declarat si eu. Adevarul. Numai ca eu am scris cu mana mea... :))
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Am citit acum ca el poate aduce o adeverinta R.L (sau ceva de genul) precum ca ii este frica de ace sau ceva de genul asta si de aceea nu a putut sa dea sange. Daca ar spune si asta.. ce ar putea patii ? E doar o parere deoarece vreau sa stiu toate informatiile :">
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Bun. Va multumesc mult de informatii. M-ati scapat de o grija...

Cu tot respectul, Robert.
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Mentionez ca 2 declaratii sunt la fel (a mea si a inca unuia dintre pasageri). Deci daca voi spune adevarul, nu voi patii nimic. O declaratie suna ceva de genul "nu stiu daca a baut ceva", iar a soferului nu o stiu.

Dar soferul? Ce poate patii in cazul de fata?
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Deci... In concluzie ar fi mai bine pentru mine sa raman la prima declaratie, cea adevarata? .. Si sa imi cer respectuos scuze soferului ca nu-l pot ajuta.. Astfel scap de orice fel de probleme pe care mi le pot face singur... Nu?

Si daca v-a fi cercetat pentru refuzul recoltarii probelor biologice.. ce poate patii ? si eu ce amestec voi avea in cazul acesta? ... Adica voi fi chemat in instanta?
Răspuns la discuția Schimbare declaratie la politie ?
Tocmai asta e... Stiu adevarul. Adica a baut mult, s-a urcat la volan, a devenit recalcitrant si a refuzat orice fel de test. Asta am declarat. Si el vrea sa schimb declaratia si sa declar ca nu stiu daca a baut si ne-am intalnit intamplator si l-am rugat sa ne duca acasa. Ce ar trebui sa fac? .. Sa fac cum spune el? .. Cum e mai bine pentru mine?
Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat toti in masina, n-am facut 100 de metrii si ne-a oprit politia. Soferul a devenit recalcitrant si nu a vrut sa prezinte actele si a fost "luat pe sus" si dus la sectia de politie. Acolo ne-a pus pe toti sa dam declaratii. Mentionez ca unuia dintre noi, politistul i-a scris declaratia si el nici macar nu a citit-o si, a semnat-o. Soferul a refuzat alcool-testul si analizele medicale. Ieri soferul a venit la mine spunandu-mi sa-mi schimb declaratia si sa declar ca nu stiu daca a baut ceva si ca ne-am intalnit intamplator si l-am rugat sa ne duca acasa. Ce ar trebui sa fac ? ... Pot sa imi schimb declaratia la politie sau doar in instanta? ... Daca o schimb ce se poate intampla? .. Pot patii eu ceva? ...Ce ar fi indicat sa fac? .. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.