avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere de droguri pentru consum propriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere de droguri pentru consum propriu

Am fost inregistrat telefonic cand am vorbit cu un traficant de droguri (cannabis) care a fost prins si am fost sunat de catre un comisar, m-a chemat la sectie am spus ca am luat de la el si mi-a dat o citatie in care scrie in calitate de invinuit in cauza privind detinere de droguri pentru consum propriu. Comisarul respectiv mi-a spus sa ma duc si sa dau o declaratie in care spun ca am cumparat cantitatea de, de la tipul respectiv cu suma de. Cu toate ca sunt minor comisarul a spus ca nu e nici o problema pot sa vin si singur sa dau declaratia si ca nu e nevoie sa afle parintii. Vreau niste sugestii pentru a scapa cat mai usor din aceasta problema. Mentionez ca este vorba de cantitate mica nu am antecedente penale si nu am fost prins cu nimic asupra mea si daca e nevoie pot sa afle si parintii.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:19, 10 Iunie 2010
Parerea mea e ca detinerea de droguri trebuie dovedita prin proba materiala a drogului gasit in posesia persoanei respective. Gasirea substantelor in probele biologice nu probeaza infractiunea de detinere de droguri. Iar consumul in sine nu este incriminat:

Legea 143 / 2000:
Art.2- (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Art.4-Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Legea 522 / 2004:

"Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

Dupa cum se vede cuvantul "consum" nu se regaseste aici. El a fost eliminat din lege pentru a permite functionarea centrelor de tratare a dependentilor de droguri. Daca consumul ar fi ramas incriminat, dependentii nu s-ar fi putut prezenta din proprie initiativa la tratament pentru ac ar fi fost arestati pentru consum.
detinerea de droguri, chiar si pentru consumul propriu, se pedepseste cu inchisoare. avind in vedere ca sinteti minor obligatoriu trebuie la in momentul darii si luarii declaratiei date in fata organelor de cercetare penala sa fiti reprezentat de parinti si avocat. daca nu va permiteti un avocat puteti solicita sa vi se acorde unul din oficiu.
Colegul @r0bert, cuvantul ,,consum " chiar se regaseste in cuprinsul art. 4 din legea amintita de dvs. .consum propriu. Si mai scrie ceva si despre o pedeapsa acolo.
@marius 82, nu faceti greseala sa nu va informati parintii despre problema pe care o aveti si nu va prezentati singur sa dati declaratia.
Consumul de droguri in sine nu se pedepseste, ci cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept constituie infractiune.
Mergeti la politie insotit de un avocat, care,cu siguranta va sti sa va consilieze cel mai bine.
Fiind minor, cel mai bien informati-va parintii si consultati impreuna un avocat sa va reprezinte inca din faza de UP.
Succes!

Alte discuții în legătură

Am fost prins dând unui amic 0.7 g de marijuana, și am fost încadrat ca traficant și consumator. ce se poate întâmpla de acum înainte? :(((( :(((( Buna ziua,am fost prins in fapt dând unui amic 0,7g de marijuana.Ne-au dus la secție și duși pe rând la declarație. Amicul meu a spus ca de la mine,iar ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor privind trafic de droguri alexszikili alexszikili Buna ziua.am primit azi o citatie in care sunt chemat la B.C.C.O,in calitate de MARTOR in cauza privind trafic de droguri si efectuare de operatiuni cu produse ... (vezi toată discuția)