avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate ina1

Activitate ina1

Discuție fidejusor
Am dreptul sa vand un bun imobilar personal daca am semnat ca fidejusor pt un credit la banca in situatia in care am primit o notificare ca firma pt care am semnat nu si a chiatat datoriile? mentionez ca nu detin in firma respectiva calitatea de asociat/ administrator, nu cunosc situatia financiara a firmei iar bunul pe care doresc sa il vand este personal si nu este ipotecat/ garantat.
Răspuns la discuția fidejusor
nu preia alta banca...activitatea a scazut, restante mari sunt, valoarea garantiilor din cauza crizei a scazut fata de momentul initial al contractarii creditului.
Discuție fidejusor
Buna ziua,
Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea firmei si cu un teren bun personal al meu. Eu si sotul meu nu suntem actionari sau administratori la societatea x doar garantam cu terenul creditul contractat de societatea x la banca. Banca ne solicita pe langa contractul de garantie sa semnam si in calitate de fidejusor. Ce presupune calitatea de fidejusor? Suntem obligati sa semnam ca fidejusor daca nu suntem implicati in activitatea firmei? Nu ar trebui sa semneze ca fidejusor administratorul/asociatul? De ce vor sa semneze garantii(persoane fizice) ca fidejusor?
ISTORIC FIRMA:
sotul meu a fost aministrator si asociat unic la societatea x cand s-au contractat creditele. in momentul contractarii creditelor am garantat cu bunuri reale personale si am semnat ca fidejusor(eu nu aveam actiuni la firma dar ca fidejusor am semnat in calitate "de sotie" a adimistratorului/asociatului) . acum 3 luni am vandut societatea...acum banca propune reorganizarea creditului restant dar nu vrea sa ne ridice calitatea de fidejusor deoarece in continuare garantam cu bunul personal. nu sunt de accord cu semnarea contractului de jidejusiune, ci doar cu semnarea contractului de garantie. banca m-a amentat ca daca nu semnez ca fidejusor incepe procedura de executare si nu mai acorda firmei nici o sansa. care sunt variantele pentru a scapa de calitatea de fidejusor? Daca banca incepe procedura de executare are dreptul sa actioneze asupra mea ca persoana fizica/bunurilor personale, de ex am masina si apartament care nu sunt giarate la banca ... ar putea sa le ia?